Acord de colaborare între Roșiorii de Vede și Iskilip- Turcia semnat de primarii celor două orașe

Recent, primarii localităților Roșiorii de Vede și Iskilip din Turcia, Valerică Cîrciumaru și Ali Suluk  s-au întâlnit la Jupiter pentru o discuție privind oportunitățile de afaceri în cele două regiuni. Tema principală a discuției a fost agricultura, un domeniu de interes atât pentru primarul din Iskilip, agronom de profesie, cât și pentru edilul municipiului Roșiorii de Vede care a avansat ideea realizarii unui centru de prelucrare, condiționare, ambalare și livrare a legumelor produse în această parte a județului Teleorman. Valerică Cîrciumaru spune că a lansat această propunere ca principală idee de afacere pentru că este cea mai bună cale de a profita de așezarea geografică a municipiului Roșiorii de Vede, într-un bazin legumicol și se potrivește foarte bine cu pregătirea profesională a edilului din Iskilip, mai ales că acesta a manifestat un interes deosebit pentru agricultură.

Edilul roșiorean mai spune că propunerea sa vizează, legat de centrul pentru legume, realizarea unei producții controlate, pe baza de contract cu producătorii carora să li se asigure sămânță și răsad de cea mai buna calitate.

Întâlnirea de la Jupiter a fost organizată de Patronatul Serviciilor Publice în colaborare cu Camera de Comerț Bilaterală Romano- Turcă, la care au fost invitați să participe edilii celor două orașe, Roșiorii de Vede și Iskilip. În urma discuțiilor a fost încheiat protocolul de colaborare ce reprezintă un document preliminar, iar discuțiile intre cele două părți continua în vederea înfrățirii dintre orașe, decizie pe care o vor lua administrațiile locale prin hotărâre de consiliu.

Teodora Ciofalcă

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*