Conferință de presă la PNL Teleorman pe tema pestei porcine

La sediul  PNL Teleorman din Alexandria a avut loc  o conferință de presă susținută de președintele Eugen Pîrvulescu, care l-a avut alături pe medicul veterinar George Pârjol.  Conferința de presă a avut ca temă de discuție situația delicată prin care trec cetățenii județului Teleorman cu privire la pesta porcină, dar mai ales nepăsarea autorităților care nu au făcut nimic pentru a preveni extinderea focarelor de infecție.

Situația este cu atât mai dramatică cu cât oamenii sunt puși în fața faptului împlinit și se văd în situația  de fi martorii executării tuturor animalelor din gospodărie, fie sănătoase, fie infestate. ,,Efectul este unul destul de traumatizant’’, a precizat medicul veterinar, pentru omul de rând, gospodarul care se trezește în fiecare zi, din zori, pentru a îngriji animalul și care asistă la această situație fără a putea face nimic. Oamenii sunt disperați când văd că investiția lor, timpul și sursa de trai se risipește într-o clipă. Din păcate, cel care plătește acest tribut este tot omul de rând.

În urma mai multor sesizări ale locuitorilor județului Teleorman cu privire la actuala situație delicată, PNL Teleorman trage un semnal de alarmă în ceea ce privește nepăsarea autorităților, cărora le cerem o mai mare implicare. Cele 4 instituții către care s-au făcut sesizări sunt A.N.S.V.S.A București, D.S.V.S.A Teleorman, Instituția Prefectului Județului Teleorman și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, cărora le cerem luarea tuturor măsurilor în vederea stopării și eradicării acestui virus devastator.

Într-o altă ordine de idei avem ca exemplu acțiunile d-lui Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov, de dezinsecție realizate de două ori pe lună, terestru (tratamente la sol), cât și pe calea aerului (din avion) o dată pe lună, începute încă din luna aprilie, acțiuni care se vor continua până în lunile septembrie și chiar octombrie. Nicio acțiune de dezinsecție nu trebuie ratată! Orice amânare sau nepăsare ne duce mai aproape de invazie și de apariția altor focare de infecție.

Întorcându-ne în ,,ograda noastră,, situația este scăpată de sub control. Autoritățile privesc nepăsătoare,  neimplicate situația dramatică în care ,,se scufundă ’’ județul Teleorman.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*