Copiii din Teleorman vor primi din nou lapte, corn și mere

Consiliul județean Teleorman a finalizat procedura de atribuire a contractului de achiziție a fructelor, produselor lactate și de panificație abia în luna mai 2019. Dacă până acum procedurile au durat foarte mult și copiii din Teleorman  nu au beneficiat în anul școlar 2018-2019 de “Programul pentru școli al României”, CJ susține că a rezolvat aceasta problema și în următorii patru ani nu vor mai fi întarzieri sau întreruperi la furnizarea suplimentului alimentar acordat preșcolarilor și școlarilor mici.

Pentru că s-a pierdut un an cu procedura de atribuire, iar acordul cadru pentru furnizarea produselor în unitățile de învățământ are o durata de 48 de luni a fost nevoie de o nouă hotărâre de consiliu județean pentru extinderea programului în anul școlar 2022-2023, aprobarea listei cu produse lactate, de panificație, fructe și a măsurilor educative propuse pentru implementare în institutțile școlare.

Hotărârea a fost adoptată în ultima ședință ordinară a Consiliului județean Teleorman, iar președintele Dănuț Cristescu a dat asigurări că timp de patru ani nu vor mai fi probleme în derularea acestui program. Au existat discuții și despre posibilitatea folosirii sumelor alocate pentru anul școlar 2018-2019 la achiziționarea altor produse utile copiilor cum ar fi rechizitele sau îmbrăcăminte, dar din punct de vedere legal este imposibil ca banii să fie folosiți în alte scopuri, chiar dacă beneficiari sunt tot copiii.

Cert este că odată finalizată licitația, copii vor beneficia de suplimentul alimentar din prima zi de școală, urmând ca anual să fie actualizate prețurile acestor produse prin act adițional.

T.C.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*