Sfârșit de săptămână cu 92 de evenimente pentru pompierii teleormăneni

În ultimele 72 de ore, pompierii militari teleormăneni au fost solicitați să intervină pentru gestionarea a 92 de evenimente, unele dintre acestea putând pune în pericol viețile ori bunurile materiale ale cetățenilor.

Situația centralizată la nivelul județului cuprinde 75 de intervenții ale echipajelor SMURD, șase incendii (o casă de locuit în localitatea Poroschia, un depozit de furaje în localitatea Crângeni, un lan de grâu pe o suprafață de cca. 1,5 ha, pe raza loc. Viișoara, un incendiu la un depozit de materiale de construcții în municipiul Roșiorii de Vede, o casă de locuit în localitatea Gărăgău și un incendiu de gunoi menajer), trei intervenții pentru acordarea primului ajutor și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la accidentele rutiere ce au avut loc pe raza localităților Alexandria, Islaz și Crângu, o misiune pentru deblocarea unei uși, două intervenții pentru sprijinirea echipajelor medicale ale SAJ în vederea preluării unor persoane supraponderale ce trebuiau transportate la spital, o misiune de asigurare P.S.I. la un tablou electric din comuna Piatra, două misiuni de sprijinire a personalului DSVSA pentru combaterea pestei porcine africane în localitatea Pietroșani și două exerciții tactice cu forțe și mijloace în teren, desfășurate de către Detașamentele de Pompieri Alexandria și Turnu Măgurele.

Bunuri de peste 300000 de lei, salvate azi-noapte de pompierii alexăndrineni
Pompierii militari din cadrul Detașamentului Alexandria au reușit azi-noapte, la incendiul izbucnit în gospodăria unui cetățean din localitatea Poroschia, să salveze locuința acestuia, o construcție P+1, și mai multe bunuri materiale apreciate la peste 300000 de lei.
Evenimentul a fost anunțat pe numărul unic pentru apeluri de urgențe 112, la ora 22.42, fapt pentru care la fața locului s-au deplasat patru echipaje de pompieri, cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.
La sosirea salvatorilor, incendiul se manifesta generalizat la anexele din spatele casei de locuit, flăcările fiind extinse și la acoperișul acesteia, cu pericol de distrugere a întregului imobilului. Pompierii au reușit să evite acest lucru prin localizarea rapidă a focului în limitele găsite, au stins imediat incendiul ce se manifesta la acoperișul casei, iar după aproximativ patru ore de intervenție au reușit să lichideze toate focarele din gospodărie.
Au ars ori au fost distruse bunuri materiale apreciate la aproape 100000 de lei, reprezentând acoperișul casei pe o suprafață de cca. 40 mp, realizat din astereală din lemn învelită cu tablă tip lindab, un dormitor și un hol al locuinței, o anexă unde se afla o bucătărie și un beci, pe o suprafață de cca. 30 mp, cu mobilierul și aparatura electrocasnică aferentă, un atelier de tâmplărie pe cca. 20 de metri, în care se aflau un polizor, două drujbe, un gater, două bormașini, un flex și un aparat de sudură, precum și o magazie de combustibil în care erau depozitate aproximativ 4t de lemne de foc.
Valoarea bunurilor salvate, reprezentând casa de locuit și mai multe bunuri de uz gospodăresc, a fost apreciată la peste 300000 de lei.
Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit faptul că evenimentul a fost produs de un scurtcircuit electric.
Din fericire, la acest incendiu nu s-au înregistrat victime, nefiind nevoie de intervenția echipajului SMURD.

Cauza probabilă a incendiului – jocul copiilor cu focul

Ieri seară, la ora 18.30, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, o persoană panicată a solicitat intervenția pompierilor militari deoarece un incendiu, ce se manifesta la un depozit de furaje din gospodăria unui cetățean din localitatea Crângeni, amenința să se extindă la locuința și anexele din apropiere.
La fața locului au ajuns imediat trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD și membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Crângeni, cu o autospecială de stingere.


Incendiul, ce se manifesta la un depozit realizat din lemn și acoperit cu tablă, în care se aflau mai multe tone de furaje, a fost localizat imediat în limitele găsite, evitându-se astfel extinderea lui la bunurile materiale din apropiere. Stingerea acestuia s-a realizat după aproximativ trei ore, militarii asigurându-se că au foststinse toate focarele.
Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 5000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 100000 de lei.
Din primele verificări, a reieșit că evenimentul s-a produs din cazua unui minor, în vârstă de 8 ani, care s-a jucat cu chibriturile în apropierea depozitului de furaje. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*