O tânără mămică a plecat din maternitate cu un cadou special de la Asociația SAMAS

O tânără ce a născut al patrulea copil, la maternitatea Spitalului Caritas, a plecat acasă cu un cadou special și extrem de util în primele luni de viață ale copilului- Cutia Bebelușului oferită de Asociația SAMAS în cadrul unui program ce se desfășoară în 22 de maternități din țară partenere SAMAS, printre care se numără și cea din municipiul Roșiorii de Vede. Programul “Cutia Bebelușului a debutat cu o săptămână înainte de 1 iunie- Ziua copilului și se derulează prin Asociația SAMAS în colaborare cu Ambasada Finlandei, țară care promovează de peste 80 de ani, în maternitățile sale aceasta cutie a bebelușului creată, inițial, pentru familiile cu statut economic deficitar, din dorința de a reduce mortalitatea infantilă ridicată, dar care a ajuns să fie acordată tuturor nou-născuților.

Din cele 2000 de cutii pe care Asociația SAMAS intenționează să le acorde până la sfârșitul anului 2019, la Roșiorii de Vede au ajuns până acum trei astfel de cutii, prima fiind oferită chiar de 1 iunie, iar cea de a doua  în urmă cu câteva zile, unei mămici care a născut pe cale naturală, un copil sănătos cu greutatea de 2800gr și pe care îl alăptează la sân. Tânăra mamă, ca și alte 140 de viitoare sau proaspete mămici  beneficiază de cursuri  gratuite la Școala mamei – SAMAS, unde învață ce trebuie să facă în timpul sarcinii, cum trebuie să se îngrijească ele și copilul, cum trebuie să se pregătească pentru naștere, cât de importantă este alăptarea naturală pentru sănătatea și devoltarea copilului. De viitoarele și prospetele mămici se ocupă cu multă dragoste și pasiune Liliana Rotaru, educator perinatal SAMAS, care are grijă de ele atât la maternitatea Spitalului Caritas unde este asistent medical, dar și în calitate de voluntar la SAMAS.

Deși mai are trei copii acasă, beneficiara acestui cadou pentru bebelușul ei spune că a învățat foarte multe lucruri noi și extrem de utile la cursurile de la Scoala Mamei SAMAS.

Cutia Bebelușului oferita de Asociația SAMAS este dotată cu saltea, cearșafuri, pilotă, pătură, produse de îngrijire pentru copii, produse de îngrijire și de igienă pentru mamă, scutece și jucării, îmbracăminte pentru bebeluș 1-3 luni, lanolină pură și tampoane pentru sâni, produse de îngrijire a pielii bebelușului. Cutia  este din carton și poate fi folosită ca pat pentru bebeluș în primele trei luni de viață.

Devotata voluntară SAMAS de la Roșiorii de Vede, Liliana Rotaru își dorește din tot sufletul ca acest program, “Cutia Bebelușului ” să se extindă și să beneficieze de el toți copiii care se nasc în maternitățile din România.

T.C.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*