Eveniment de multiplicare al proiectului Erasmus ”Startegii de digitalizare în educația adulților”

Casa Corpului Didactic Teleorman, in calitate de partener al proiectului ”Strategii de digitalizare în educația adulților”, finanțat prin programul Erasmus+, a organizat în sala de conferințe a instituției, în data de 21.06.2019, evenimentul de multiplicare(workshop), activitate de diseminarea a activităților implementate și a produselor intelectuale elaborate în cadrul proiectului, în perioada 2017-2019.
Evenimentul de multiplicare a fost pregatit in prealabil prin elaborarea agendei evenimentului, inscrierea participanților prin completarea formularului online realizat de coordonatorul proiectului Eliza SOTIRESCU, pregatirea materialelor ce au fost prezentate în cadrul evenimentului ( prezentări powerpoint, printarea toolkitului pentru fiecare participant, prezenatrea Web community platform, dar și prezentarea programului Erasmus si al beneficiilor oferite de acesta in dezvoltarea institutiei, activitatile premergatoare care au condus la realizarea celor doua produse intelectuale.
Agenda evenimentului a acoperit prezentarea tuturor activităților desfasurate in cadrul proiectului, obiectivele, partenerii, demersul detaliat de realizarea a kitului de dezvoltarea a strategiei de digitalizarea, primul produs intelectual, prezentarea Web community platform, cel dee-al doilea produs intelectual.
Au prezentat materiale realizate in proiect coordonatorul proiectului Eliza SOTIRESCU, prezentarea proiectului si cele doua produse intelectuale. Nicoleta Craita, profesor metodist, a prezentat etapele si rezultatele obtinute in analiza de nevoi prin aplicarea chestionarului grupului tinta si a focus grupului, precum si bunele practici identificate la nivelul organizatiei si al partenerilor in domeniul digitalizarii.
A atras atentia cu feedback pozitiv din partea participantilor cursul pilot Instruire in domeniul ICT, pilotat in institutie pentru doua grupe de cursanti, cu durata de 20 de ore.
Popa Mariana, informaticianul institutiei a prezentat materialul ”Impactul digitalizarii in centrele de formare”, precum Strategia in domeniul digitalizarii elaborată de Casa Corpului Didactic Teleorman.


La eveniment au participat 30 de profesori din scolile si liceele din Alexandria si din judetul Teleorman, directori de unitati scolare, precum si inspectori din cadrul Inspectoratului Judetean Teleorman.
Participantii au acordat feedaback pozitiv si au apreciat munca si produsele intelectuale elaborate in cadrul proiectului. Cursul pilotat va fi inclus in oferta de formare a Casei Corpului Didactic pentru anul scolar 2019-2020.
Într-o lume aflată intr-o schimbare permanentă, în care vorbim deja despre o nouă revoluţie umană, educaţia trebuie să evolueze în acelaşi ritm. Atunci când lucrăm cu adulţii, este important să observăm utilitatea, nevoia şi importanţa progresului tehnologic.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*