Lucrări de subtraversare pe DJ 504, 506 și 506A în zonele inundabile ale localităților Vitanești și Orbeasca

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Teleorman întrunit, astăzi, în ședință extraordinară  a aprobat efectuarea unor lucrari de infrastructură în localitățile Vitănești și Orbeasca, unde în ultimii ani, au avut loc inundații în mod repetat și cu efecte deosebite pentru populația din această zonă a județului.

Decizia autorităților de a interveni pentru limitarea efectelor precipitațiilor abundente vine la doar o zi dupa ultimul episod de ploi când puhoaiele de apa au cuprins din nou drumurile publice și curțile oamenilor.

În ședința de astăzi,  C.J.S.U. Teleorman a aprobat necesitatea efectuării următoarelor lucrări:

COMUNA ORBEASCA

  • 4 subtraversări pe DJ 504 care să asigure preluarea apelor pluviale ce se scurg de pe versanți pe terenurile agricole din partea de vest a satului Lăceni.
  •  un canal colector de la DJ 504 până la râul Teleormanul, în zona fostului CAP  Lăceni care să preia o cantitate cât mai mare de apa și să sa asigure deversarea în râul Teleormanul.

COMUNA VITANESTI

  •  mărirea capacității subtraversării în intersecția DJ 506 cu DJ 506A
  • mărirea capacității șanțurilor de scurgere din intersecția DJ 506 cu DJ 506A și betonarea acestora pe o lungime de aproximativ 400 ml
  • repoziționare subtraversare DJ 506 zona SMA Vitănești
  • amenajare și betonare șanț scurgere în vederea evacuării mai rapide a apelor pluviale către emisarul natural, pe DS 712 în continuarea subtraversării
  • betonarea șanțurilor și mărirea capacității de preluare a acestora pe ambele sensuri, din zona Grădinița Vitănești până la fostul SMA și pe partea dreaptă până la șanțul de scurgere către emisarul natural
  • amenajarea de canale colectoare pentru apele care vin din câmp către gospodăriile cetățenilor, în partea de est a satului Vitănești, pe o lungime de aproximativ 1 km și în satul Purani pe aceeași parte în zona bisericii pe o lungime de aproximativ 600 m.

De execuția lucrărilor se ocupă Consiliul Județean Teleorman care va aloca din fondul de rezervă sumele de bani necesare lucrărilor efectuate  în cele două localități.

T.C.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*