Șezătoare de ziua universală a iei. Invitat special, Virginica Neagu

De Sânziene, ziua în care sărbătorim ia românească, la Casa de cultură din Roșiorii de Vede a avut loc un eveniment menit să promoveze portul, cântecul și tradițiile populare românești. Printre invitații la “Șezătoarea de altădată” s-a aflat și interpreta de muzică populară Virginica Neagu, ale cărei ii și costume populare  au fost expuse în sala de festivități a Casei de cultura din Roșiorii de Vede.

Îndrăgita interpretă de muzică populară, Virginica Neagu a adus la acest eveniment nu numai câteva piese prețioase din colecția personală, dar și poveștile acestora, pentru că fiecare ie și costum pe care artista îl poartă cu mare drag are o poveste. Născută în comuna Zâmbreasca, Virginica Neagu nu a uitat niciodată de unde vine, unde și-a petrecut copilaria, de la cine a învățat primele melodii populare, oamenii și locurile dragi despre care a vorbit și în fața publicului roșiorean.

Povestea costumului popular și a iei românești este, în primul rând,  o poveste despre oameni, de aceea, la sărbătoarea iei,  Virginica Neagu a venit însoțită de o prietenă draga, Florica Badea Stoica, o fostă colegă de școală plecată de aproape 20 de ani din țară ca să poarte prin lume cântecul și portul popular teleormănean.

Îmbrăcată într-un costum popular autentic, singura zestre rămasă de la bunica sa, artista Florica Badea Stoica participă pentru prima dată la un astfel de eveniment acasă, în Teleorman, de aceea a ales să îmbrace acest coostum, la care ține foarte mult și pe care îl poartă doar la evenimente cu totul speciale.

“Nu este sentiment mai frumos decât să fii acasă, lângă oameni care te cunosc și te apreciază, care îți transmit dragostea lor”, a spus Florica Badea Stoica înainte de a cânta  prima sa melodie pentru publicul roșiorean.

Programul folcloric  susținut de artista Virginica Neagu și momentele artistice ale copiilor au completat atmosfera de sărbătoare populară românească. Ziua universală a iei este sărbătorita la Casa municipala de cultura Roșiorii de Vede din  anul 2013, în sfântă zi de Sânziene.

Teodora Ciofalcă

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*