A treia transformare a fântânii arteziene din centrul municipiului Roșiorii de Vede

Mai multă apă și joc de lumini în centrul pietonal al municipiului Roșiorii de Vede

Cea mai veche fântână arteziana din centrul  municipiului Roșiorii de Vede este reconstruita din temelii. În ultimii 16 ani această fântână a fost refăcută de toți primarii care au condus administrația locală roșioreană. Lucrarile sunt în plină desfășurare și urmează să fie finalizate săptămâna viitoare.

Investiția de aproximativ 170.000 lei este suportata din bugetul local și este a treia transformare pe care o suportă fântâna construita, inițial, în timpul mandatului de primar al lui Daniel Fierăscu. Pe durata celor două mandate ale lui Ion Nuțu, fântâna din fața BCR a devenit, pentru o vreme, locul preferat al oamenilor străzii care se mai răcoreau aici în zile fierbinți de vara. Ca să evite astfel de utilizări, primarul Ion Nuțu a decis să transforme fântăna în jardinieră și a plantat flori.

După 2012, cănd a venit Cristian Duică la conducerea administrației locale, vechea fântână- jardinieră a fost refacută complet recăpătându-și funcționalitatea de fântănă arteziană. Acum, edilul municipiului a promovat un proiect de modernizare a întregii zone pietonale, iar fântâna existentă nu se mai încadra în noul peisaj. Pe aceeași suprafață se amenajează o fântână arteziană la nivelul pavimentului cu mai multe jeturi de intensități diferite și joc de lumini pe timp de noapte.

Strada Rahova, în centrul căreia se află această fântână cu trecut aventuros, este delimitată de alte patru fântâni arteziene construite de municipalitate anul trecut.

T.C.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*