„Program educațional privind prevenirea în mediul lucrativ și consilierea profesională timpurie a elevilor din ciclul gimnazial” – Proiect AVE (“Asta Vreau Eu!”)

Proiectul AVE – ‘’Asta Vreau Eu! ’’ este un proiect educațional care se adresează unui grup ţintă format din elevii înscrişi în ciclul gimnazial cu vârsta între 11 şi 15 ani.
Derularea proiectului sprijină integrarea educaţiei în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în şcolile gimnaziale. Implementarea proiectului “AVE” a pornit de la convingerea că nu este prematur să se prezinte elevilor conceptele de bază care, pentru adulți, sunt reunite sub denumirea generică de securitate şi sănătate în muncă. Dacă elevii parcurg un proces de învăţare timpurie despre securitate şi sănătate în muncă, acestea vor deveni o parte integrantă, firească a modului în care vor reacţiona la contactul cu pericolele, iar această atitudine îi va însoţi pe tot parcursul vieţii profesionale.
În baza protocolului de parteneriat dintre Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman și Inspectoratul Școlar Județean Teleorman, au fost desemnate să participe la acest proiect Școala Gimnazială Plosca și Școala Gimnazială Smârdioasa.
Cadrele didactice vor participa la cursuri de formare, organizate de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman, în vederea predării modulelor educaționale privind securitate şi sănătate în muncă la clase.
Proiectul “AVE” urmăreşte dezvoltarea unor abilităţi ale elevilor referitoare la:
– dobândirea unor cunoştinţe primare şi abilităţi în materie de securitate şi sănătate;
– recunoaşterea, evaluarea şi controlul riscurilor şi dezvoltarea unei atitudini sigure;
– dezvoltarea capacităţii de a acorda primul ajutor;
– înţelegerea nevoii de a respecta regulile stabilite;
– dezvoltarea atitudinii participative în luarea deciziilor;
– descoperirea mediului de muncă şi a mijloacelor de prevenire legate de viitoarea carieră.
Obiectivele urmărite sunt:
– Conștientizarea comportamentului preventiv în mediul de muncă.Crearea unui sistem de orientare practică privind conștientizarea atitudinii preventive în mediul de muncă și combaterea accidentelor de muncă.
– Orientarea elevilor în carieră spre diferite meserii și conștientizarea acestora cu privire la riscurile generale și specifice la care pot fi expuși.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*