Excedentul bugetar al municipiului Roșiorii de Vede va fi cheltuit pentru reparații și întreținere străzi și reabilitarea termică a spitalului

Consilierii locali roșioreni au fost convocați, astăzi, în ședință deîndată pentru a aproba destinația banilor din excedentul bugetar înregistrat la sfârșitul anului 2018. Din cei 1.147.573 lei, cea mai mare parte adică suma de 915.229 este repartizată pentru reparații și întreținere străzi, iar din cei 232.344 lei destinați proiectelor cu finanțare europeana, 197.000 lei sunt alocați pentru reabilitarea termică a Spitalului Caritas.

La începutul ședinței, primarul municipiului Roșiorii de Vede le-a explicat aleșilor locali că era nevoie urgentă de o hotărâre a consiliului local prin care să dea o desținație sumei din excedentul bugetar, altfel există pericolul să piardă acești bani. Tot edilul a fost cel care a dat detalii despre modul în care a fost împărțită suma din execedent. Ieri a fost depusă documentația pentru finanțarea lucrărilor de reparații și întreținere străzi, în valoare de 9 milioane lei din Fondul Național de Dezvoltare și Investiții. Metoda de finanțare din acest fond prevede că într- o primă etapă se consumă excedentul bugetar, restul sumelor pana la 30%  cât este gradul de îndatorare permis de lege se acordă sub forma de împrumut pe o perioadă de 20 de ani cu garanție de 2%, iar ce depășește această sumă este nerambursabil.

Suma alocată pentru reabilitarea termică a Spitalului Caritas, tot din excedentul bugetar, asigură fondurile necesare derulării proiectului pentru anul 2019 cănd nu se vor executa prea multe lucrări având în vedere că nici nu a fost inițiată procedura de achiziții pentru desemnarea proiectantului și constructorului.

T.C.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*