Apele sunt în retragere la Drăgănești Vlașca

Situația cea mai dificilă pe care autoritățile județene și locale au trebuit să o gestioneze în această perioadă ca urmare a fenomenelor meteorologice severe, cu precipitații abundente ce au cauzat inundații, a fost cea din localitatea Drăgănești Vlașca, unde 15 gospodării și 3 case de locuit au fost afectate.
De asemenea, pentru o perioadă de aproximativ 24 de ore, circulația autoturismelor pe drumurile E70 și DJ 503 s-a desfășurat cu dificultate, pe un singur sens, apa ajungând la o adâncime între 30 și 50 de cm. Pentru a evita producerea unor incidente, polițiștii teleormăneni care au asigurat fluidizarea traficului în zonă, au impus o restricție autoturismelor de până la 3,5 t pe DJ 503, asigurând și o rută alternativă spre orașul Videle, pe Drumul Comunal 18, Drăgănești Vlașca – Comoara – Botoroaga, cu revenire pe DJ 503.
Sub coordonarea Președintelui Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în zonă au fost efecuate o serie de lucrări hidrotehnice de către reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor și autoritățile locale, care au acționat cu mai multe utilaje specifice, apa începând să scadă semnificativ în următoarele ore.
La ora 18.30, pe E 70 (DN 6), circulația în localitatea Drăgănești Vlașca s-a reluat pe ambele sensuri, în condiții normale, iar pe DJ 503 restricția pentru autoturismele de până la 3,5 t se menține până când nivelul apei va scădea semnificativ și în acea zonă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*