Polițiștii roșioreni au emis șase ordine de protecție provizorii pentru acte de violență în familie

 

Victimele violenței în familie încep să prindă curaj și își denunță agresorii. De la intrarea in vigoare a legii care protejează victimele violenței în familie, Poliția municipiului Roșiorii de Vede a intervenit în șase astfel de cazuri și a emis tot atâtea ordine de protecție provizorii. În baza puterii conferinte de noua lege, polițiștii au procedat la îndepartarea agresorului din locuință pentru a proteja victima.

Trei dintre actele de violență în familie reclamate de victime și pentru care polițiștii roșioreni au emis ordine de protecție provizorii au avut loc în Roșiorii de Vede, iar alte trei în localități din mediul rural, aflate în raza de competență a Poliției municipale Roșiorii de Vede. Ordinul de protecție emis de polițiști este valabil 5 zile, timp în care instanța va emite un nou ordin. Dacă ordinul este încălcat, agresorul riscă inchisoarea.

În cazurile de violență în familie victima poate solicita ajutorul polițiștilor printr-un apel direct la Poliția municipiului Rosiorii de Vede sau la numarul de urgență 112.

T.C.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*