Narcis de la Blejești, primar în funcție, vătaful banilor comunei

Orice primar, în campania electorală, PROMITE. După ce e ales de consăteni, devine vătaful care mulțumește boierul. În speța noastră este vorba despre primarul Narcis. Acesta, din 2008, e primarul tuturor posibilităților. Pentru simplul motiv că e pesedist, a avut bani la buget, bani pe care i-a cheltuit într-un mare fel. Narcis este corect. Toate achizițiile le-a făcut pe SEAP. Însă ce a cumpărat ne-a făcut să ne crucim. Un anume Nelu Andrei are o firmă de construcții, care a poziționat strategic TREI TERENURI SINTETICE DE SPORT. Unul este situat în sat Baciu, pe câmp. Pe acel teren, mergea mai bine să pască animalele oamenilor din sat. Însă Narcis a hotărât, pentru că poate, să îl amplaseze strategic, mai ceva ca baza de la Deveselu. Cu mare mândrie explică dotarea acestui teren sintetic. Are NOCTURNĂ!!!! Pentru a avea acest element indispensabil, au fost plantați special câțiva stâlpi. Dacă pe acest teren o fi călcat vreodată picior de copil, nu știm. Însă, se vede frumos de pe șosea.

Al doilea teren sintetic, identic cu primul a fost amplasat în curtea unei școli intrate în conservare de vreo 8 ani. Narcis, la prima evaluare, nu și-a dat seama că aceste terenuri se construiesc în special pentru copii, pentru că părinții acestora nici măcar nu sunt ziua în localitate. Aceștia și-au luat serviciu la oraș, că în comună, mureau la propriu de foame. Al doilea teren sintetic are și el o amplasare strategică, într-o curte părăsită, fără gard lateral, însă tocmai bună pentru păscut vacile vecinilor pentru că în această curte iarba este crescută natural și se potrivește cu zicala ,,te mănâncă șerpii,, în ea. Dovada o reprezintă un șarpe mort chiar la intrarea în curte. Al treilea teren sintetic se află contruit în curtea școlii din Blejești. Nelu Andrei a încasat câteva miliarde în anul 2012 pentru aceste terenuri sintetice, total neadecvate pentru zonele amplasate și total nefolositoare, într-o comună unde copiii sunt din ce în ce mai puțini.

92 de camere de supraveghere la Blejești

Mândru nevoie mare de achizițiile lui, Narcis le prezintă. Prima ,,ȘARJĂ,, de peste 30 de camere de supraveghere, la primul monitor. A doua ,,șarjă,, de peste 40 de camere de supraveghere, la al doilea monitor. În timpul prezentării, își face apariția un reprezentant al firmei Valahia, patron Liviu Neagu, care trebuie să mai amplaseze încă 16 camere de supraveghere, pentru suma de 105.000 lei. Adică, pentru fiecare mandat, Narcis și-a propus să monteze camere de supraveghere de peste 1 miliard, în total, peste 3,5 miliarde de lei vechi și  92 de camere de supraveghere. Dintr-o simplă statistică, cel mai important și strategic amplasament al județului Teleorman este comuna Blejești. Municipiul reședință de județ, Alexandria, are 52 de camere. Municipiul Roșiorii de Vede are 24 de asemenea camere.

Poșta din localitate te induce în eroare

Fiind trecător prin Blejești, în era tehnologiei, se poate întâmpla să apelezi la serviciile Poștei Române. Să transmiți electronic o sumă de bani sau să primești o sumă de bani. Curioși din fire, am pășit pragul acestei instituții. La prima vedere am crezut că am intrat într-un grajd al CAP-ului comunist,dar am auzit voci, venind dintr-o încăpere. Aici era o doamnă, reprezentantă a poștei. Într-o încăpere la fel de insalubră. Fără urmă de o unealtă a diavolului care să fie compatibilă cu internetul, deja ajuns wi-fi, doamna respectivă a confirmat că acolo e poșta, dar mai important, a ținut să menționeze că șefii au călcat pragul acelui grajd și că nu au rămas marcați în niciun fel. Cu alte înțelesuri, nu contează pentru POȘTA ROMÂNĂ unde își exercită activitatea, ci să se aducă bani la teșcheleață.

Legea 161 din 2003, nu e cunoscută la Blejești

Au mai fost cazuri în care, atunci când unul dintre soți a fost ales primar. iar celălalt soț lucra în primărie, să intre sub incidența legii ANI.

Conflictul de interese privind aleșii locali

Art. 76. 

  • Primarii și viceprimarii, primarul general și viceprimarii municipiului București sunt obligați să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziție, în exercitarea funcției, care produce un folos material pentru sine, pentru soțul său ori rudele sale de gradul I.

 

Toată suflarea comunei Blejești știe că soția primarului este casierul primăriei. Narcis afirmă că soția lui este angajată din 2005, înainte cu 3 ani ca el să devină primar, ca arhivar, șeful acesteia direct fiind secretarul comunei. Atunci Narcis, ori nu a dat niciodată dispoziții  sau nu a emis niciun act administrativ în primărie, ori Prefectura Teleorman e ocupată cu alegerile……..

 

 

3 Comments

  1. De unde știi dumneavoastră ca terenurile sintetice nu sunt folosite, veniți vara dupa amiază, sa vedeți si dumneavoastră cum sinteticul de la Baciu este plin de copii si adolescenți care joacă fotbal, va-ți interesat dumneavoastră ca nu sunt folosite, interesați-vă mai bine si apoi scrieți diferite știri banale care sunt doar niște minciuni despre comuna Blejești!!…. 😡😡😡🤬😡🤬

    • Și dacă întra și noi sa jucam ne da afara ca, terenul este pt copii. Copii în jiua de azi stau pe tablete nu prea merg pe sinteticurile alea care se desfac singure mai bine baga în scoli tablete sa învețe copii aloca caiete cărți nu sa cumpărăm noi? Este ceva normal sa cumpărăm cărți la copii sa nu se mai dea din scolii?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*