Târg de Florii cu obiecte decorative, la Muzeul de istorie “Petre Voivozeanu”

 

La Muzeul de istorie “Petre Voivozeanu” din Roșiorii de Vede s-a deschis “Târgul de Florii”, o expoziție de obiecte decorative și handmade create de câteva doamne pasionate de acestă formă de artă. Exponatele sunt realizate manual, cu multa migală și imaginație de Cornelia Bucur, Liliana Băltoiu, Iuliana Cîrnaru, Daniela Decă, Valentina Rusu, Lucreția Pietreanu și Zeni Șerbănescu.

“Târgul de Florii” este o manifestare cu tradiție menită să promoveze arta tradiționala și creatorii locali, iar numarul lor crește de la an, la an. Obiectele expuse în sala mare a muzeului roșiorean sunt realizate din materiale simple, îmbinate cu măiestrie și sensibilitate pentru a fi transformate în opere de artă. Creativitatea autoarelor, care deși folosesc tehnici tradiționale, casnice, iese din tiparele meșteșugului trecând în sfera artistică, originală și  fascinantă.

“Târgul de Florii” rămâne deschis publicului până pe data de 30 aprilie 019, iar obiectele expuse pot fi achiziționate de iubitorii de artă decorativă, la prețuri modice.

Teodora Ciofalcă

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*