
În completarea cercetărilor ce se efectuează în dosarul penal înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, la finele lunii ianuarie 2018, având ca obiect uciderea ofiţerului de poliţie din cadrul SCCO- Olt, Dumitrescu Bogdan Valeriu, prin ordonanţa din data de 09.04.2019, s-a dispus schimbarea încadrării juridice si continuarea urmăririi penale faţă de inculpata G.A., prietena acestuia, din infracţiunea de ucidere din culpă, în infracţiunea de omor.
Schimbarea încadrării juridice a fost determinată de ansamblul materialului probator administrat în cauză, până în acest moment procesual, şi care relevă că inculpata G.A. a acţionat trăgaciul în mod conştient, voluntar, deşi, în momentele imediat premergătoare, fuseseră ejectate 3 tuburi cartuş din pistol, astfel încât, avea cunoştinţă de faptul că exista posibilitatea foarte mare să mai fie gloanţe în armă.
Suspecta a prevăzut rezultatul faptei sale şi, deşi nu l-a urmărit, a acceptat posibilitatea producerii lui, săvârşind infracţiunea, cu intenţie indirectă.
Probele administrate în cauză au infirmat susţinerea acesteia, conform căreia, în momentul în care victima a luat pistolul din dulap, ar fi scos încărcătorul din pistol, care a căzut pe podea, iar lângă acesta ar fi căzut şi un tub cartuş, considerând că pistolul ar fi fost descărcat.
Întrucât există probe şi indicii temeinice, din care rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpata G.A. a săvârşit infracţiunea de omor, având în vedere şi gravitatea sporită a faptei, prin ordonanţa din data de 10.04.2019 s-a luat măsura reţinerii acesteia, pe o durată de 24 de ore, începând cu ora 11:40, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentată judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Olt, cu propunere de arestare preventivă.
Polițistul Bogdan Dumitrescu, de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, a fost împușcat în cap de iubita sa, la sfârșitul lunii ianuarie 2018 și a murit la trei luni de la incident, timp în care s-a aflat în comă, la Spitalul județean Craiova.
Precizăm că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mişcare a acţiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiului prezumţiei de nevinovăţie.
Lasă un răspuns