CAR Pensionari Roșiorii de Vede la momentul bilanțului pentru anul 2018

CAR Pensionari Roșiorii de Vede a încheiat anul 2018 cu rezultate remarcabile și se poziționează pe primul loc în judetul Teleorman și printre primele instituții de acest tip din țară.Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din municipiul Roșiorii de Vede este implicată  în multe proiecte sociale destinate membrilor săi și în general persoanelor vârstnice. Ca în fiecare an, la început de aprilie, este prezentată activitatea instituției în cadrul Adunării generale a membrilor asociației, la care  participă peste 100 de delegați.

În anul 2018, numărul membrilor din Roșiorii de Vede și cele 21 de comune din zonă a crescut la 9565. Fondul social privat al membrilor constituit prin depunerea lunară a cotizației este de 18 milioane de lei, iar fiecărui membru îi revine, în medie, 1882 lei. Din fondul de ajutoare, solidaritate și întrajutorare constituit prin depunerea semestrială a contribuției au fost acordate ajutoare unui număr de 1823  membri dintre care 318 au fost ajutoare de deces, 1056- ajutoare de sărbători, s-au acordat compensații pentru tratament în 319 cazuri, iar 200 de pensionari au mers în excursii cu sprijinul CAR Pensionari. Tot în cursul anului trecut, 52% din totalul membrilor au beneficiat de împrumuturi cu dobândă foarte mică.

Asociația pensionarilor din Roșiorii de Vede a încheiat exercițiul financiar cu un excedent care a fost repartizat membrilor la fondul social depus de fiecare, gradul de rentabilitate al unității fiind de 27%.

Pentru anul 2019 a fost micșorată dobânda la toate categoriile de împrumuturi, s-au mărit ajutoarele de deces, ajutoarele nerambursabile și compensațiile acordate membrilor asociației. În cadrul adunării generale a fost aprobată dizolvarea și lichidarea Cabinetului medical de recuperare, singura activitate din cadrul asociației care s-a dovedit a fi nerentabilă.

Teodora Ciofalcă

Distribuie prietenilor tai...Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*