O bătrână imobilizată la pat a fost violată. Autorul este în arest preventiv

Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunilor de viol şi violare de domiciliu. În noaptea de 29/30.03.2019, în jurul orei 02.00, un bărbat în vârstă de 39 de ani, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, a pătruns fără drept în locuința persoanei vătămate, în vârstă de 82 de ani (persoană a cărei stare de sănătate nu îi permite să se deplaseze singură, având nevoie de îngrijire), care se afla singură la domiciliu său, din comuna Schitu,  jud. Olt și a întreținut cu aceasta raporturi sexuale normale, neconsimțite.
Persoana vătămată a arătat că îl cunoaște pe inculpat ca fiind o persoană care consumă în mod frecvent băuturi alcoolice, având și deviații de comportament, motiv pentru care nu a discutat prea mult cu acesta și nici nu l-a chemat să o ajute la treburi gospodărești, iar în noaptea de 29/30 martie 2019 s-a speriat foarte tare de prezența acestuia în locuința sa, nu a opus rezistență fizică pentru că i-a fost teamă că va fi omorâtă.
La propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, în baza încheierii din data de 31.03.2019, Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Judecătoriei Slatina a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 31.03.2019 şi până la data de 29.04.2019.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale sau luarea unei măsuri preventive sunt instituţii reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*