Întâlnire de proiect Erasmus la Școala Alexandru Depărățeanu

În această săptămână, Școala Alexandru Depărățeanu din Roșiorii de Vede desfășoară activități împreună cu partenerii din Polonia, Turcia, Lituania și Spania în cadrul proiectului “Big Ocean Of Knowledge”, finanțat prin Programului ERASMUS+.

Cu un grand de 15.430 euro, proiectul are ca obiective munca în echipă, îmbunătățirea competenței de comunicare a elevilor cu vârsta cuprinsă între 11-15 ani și a profesorilor în limba engleză, promovarea lecturii în comunitățile locale antrenând și familiile. Tema activităților din Romania este “Lectura modernă” în cadrul  căreia  elevii vor fi analizați prin intermediul chestionarelor în care sunt menționate obiceiurile și  preferințele, dar și prin implicarea în grupuri de lectură și prin schimbul de informații despre preferințe. În cadrul activităților din programul acestei sesiuni de mobilitate elevii vor avea ocazia să se familiarizeze cu instrumente și tehnologii care schimbă complet procesul de lectură.

În program sunt cuprinse vizite la Casa memorială Gala Galaction de la Didești,  Castelul Bran, Prima Școală Româneasca de la Brașov și Biserica Neagră din centrul istoric al Brașovului. Întâlnirea partenerilor la Școala Alexandru Depărățeanu, în aceasta săptămână, este a doua activitate de mobilitate din cadrul proiectului  “Big Ocean Of Knowledge”. Prima mobilitate a avut loc în Turcia , anul trecut, iar următoarele două se vor desfășura în lunile iunie și octombrie în Lituania și Spania iar ultima, anul viitor, în Polonia.

Planul activităților este structurat pe șase teme ce vor fi abordate în cadrul întâlnirilor programate în țările partenere:1. The history of books (Turcia)  2. “Cărți de-a lungul istoriei” (Polonia) 3.Lectura moderna “(Romania): 4.Biblioteca digitală “(Spania) 5. “Cărți viitoare” (Lituania): 6. “Lectură inteligentă” (Polonia).

Teodora Ciofalcă

Distribuie prietenilor tai...Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*