Noua avangardă liberală vine cu aceeași veche gardă, Crăcea și Bitanu

Prin transformarea spectaculoasă de la ce au fost și cum au ajuns, liberalii teleormăneni încep să-și piardă identitatea, nu numai principiile. Aflați în fața unor examene decisive pentru viitorul lor și al acestui județ încă nu și-au găsit un cap de afiș care să le dea greutatea și credibilitatea de care au nevoie.

După câtiva ani de cârpeli, plesneli și ciondăneli, liberalii sunt în poziția de start cu importații portocalii Crăcea și Bitanu, veșnicul candidat perdant și boss-ul de la Suhaia, șofer de ocazie transformat în purtător de costum și cravata în preajma liderilor politici actuali, numai că oricât de scump ar fi parfumul nu poate să acopere izul de baltă.
Cei doi prieteni, Crăcea și Bitanu, liberali de conjunctură și-au schimbat doar culoarea politică , nu și năravul, așa că se țin în continuare de țățisme și fitile, dacă la alte beneficii nu mai ajung. Obișnuiți să pozeze în politicieni și oameni de afaceri influenți, dar cu apucături de bișnițari mărunți, s-au repliat rapid căutându-și alți susținători. În timp ce unul se gudură pe lângă șefii mari, altul bagă zâzanie pe plan local.

Numai că cei doi nu sunt singura problemă a liberalilor din Teleorman, ajunși în situația de a trece foarte curând pe minus la capitolul oameni de valoare. Nu se așteaptă nimeni să răsară peste noapte alți Brătieni dedicați în totalitate principiilor și valorilor liberale, dar nici să se poziționeze în prima linie indivizi mânați de interese meschine.
Opoziția nu este ușoară pentru nici un partid politic, mai ales pentru unul istoric ca PNL, ce încă se zbate pe plan local la un 16%, conform unui sondaj realizat recent și asta pe fondul profundei nemulțumiri a electoratului față de cei care dețin acum puterea.

Chiar dacă sondajele nu reflectă întotdeauna realitatea, liberalii nu stau pe roze și nu prea mai au cu cine să plece la luptă. Camarila lui Pîrvulescu și-a subțiat rândurile,iar dupa atâtea frământări, demisii, excluderi și dezertări, doar o regrupare rapidă îi mai poate salva. Parcă niciodată liberalii nu au fost atât de săraci în valori umane și adepți cu profesii liberale, oameni cu viziune ce pot aduce stabilitate și prosperitate.

1 comentariu

  1. Bine ca PIRVULESCU , BITANU , CRACEA , nu sunt condamnati penal ! Asta ar insemna ca , in cazul in care ajung la butoane , nu se apuca sa paralizeze justitia pt. a-si scapa pielea ! Poate vor face ceva si pt. comunitate ! Parerea mea !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*