Întrunire la nivelul filialei Teleorman a Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR)

Miercuri, 27 februarie 2019, Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman va organiza un atelier profesional în cadrul filialei Teleorman a Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), adresat bibliotecarilor din bibliotecile publice teleormănene.
Începutul fiecărui an este, pentru orice tip de bibliotecă, momentul întocmirii situațiilor statistice solicitate fie de asociațiile profesionale de profil (RSA – Raport statistic anual, RSU – Raport statistic de utilizare a bibliotecii), fie de Institutul Național de Statistică.
Datele statistice sunt indispensabile pentru gestionarea internă a bibliotecii, dar pot face mult mai mult. Când sunt prezentate factorilor de decizie financiară sau publicului larg, acestea pot influența planificarea strategică și pot crea, menține și îmbunătăți încrederea în biblioteci. Cu ajutorul datelor putem demonstra că bibliotecile sunt indispensabile comunităților și că acestea construiesc punți între oameni sau comunități.
Tocmai de aceea, prima temă a atelierului va fi Statistica de bibliotecă – imaginea activității unei biblioteci – material susținut de Geanina Băețica, bibliotecar metodist, Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman.
Cea de-a doua parte a atelierului va cuprinde o serie de activități în cadrul filialei Teleorman a Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), referitoare la situația filialei:
• Prezentarea statutului Asociației noilor membri și a situației filialei
Teleorman a ANBPR – prezintă Geanina Băețica, președinte filiala Teleorman a ANBPR
• Prezentarea câtorva dintre proiectele Asociației în anul 2018,
proiecte la care au luat parte și bibliotecari din bibliotecile publice teleormănene, material susținut de Nicoleta Alexe – membru ANBPR Teleorman și Marinela Rușanu – vicepreședinte filiala Teleorman a ANBPR.
• Comunicări, referate și discuții libere
Atelierul va avea loc la Sala de lectură a Bibliotecii Județene Marin Preda Teleorman, începând cu ora 1030.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*