Sindicaliștii din învățământ continuă acțiunile de protest

Având în vedere că problemele din învățământul preuniversitar sunt departe de a fi rezolvate, iar Prefectura Teleorman nu a trimis nici un răspuns la problemele prezentate în urma pichetării din data de 12 februarie 2019, Sindicatul „SPIRU HARET” Teleorman  va iniția și alte acțiuni în perioada urmatoare.
Astăzi, 25.02.2019, o delegație a SSH TR participa la discuțiile dintre reprezentanți ai MEN și reprezentanți ai personalului didactic auxiliar – administratori financiari (contabili) și secretari, ce se desfășoară la Colegiul Național „Sf. Sava” București.
Pe 26.02.2019, toți membrii Sindicatului „Spiru Haret” Teleorman, vor purta , la brațul stâng, o banderolă tricoloră, în semn de protest față de atingerile aduse drepturilor și demnității de profesor cât și față de dezastrul din învățământul preuniversitar.
În ziua de 27.02.2019, o delegație de 20 persoane a Sindicatului „Spiru Haret” Teleorman va participa la acțiunea de pichetare a MEN, ce se va desfășura în str. General Berthelot începând cu ora 11:00.

Pe lista de revendicări a sindicaliștilor se află: – elaborarea pachetului legislativ al educației până la 31 martie 2019, – majorarea costului standard per preșcolar/elev,- respectarea parteneriatului social,- asigurarea personalului didactic de predare calificat, – stoparea restrângerilor de activitate în învățământul tehnologic,- plata tuturor sumelor rezultate din sentințele judecătorești definitive,- plata sporurilor pentru condiții de muncă,- calcularea corectă a sporurilor și indemnizațiilor prin raportare la salariile de bază în platț,- remedierea tuturor problemelor generate de aplicatia Edusal,- stoparea violenței în școli,- degrevarea totală a personalului didactic de conducere din învățământul preuniversitar,- corelarea calendarelor diverselor activități care se desfășoară la nivelul învățământului preuniversitar.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*