Echipa Colegiului Național Pedagogic ,,Mircea Scarlat” participă în competiția națională ,,Școli Ambasador ale Parlamentului European”

Echipa Colegiului Național Pedagogic ,,Mircea Scarlat” Alexandria și-a început drumul în competiția “Școli-ambasador ale Parlamentului European” în noiembrie 2018 prin dorința de a fi cea mai bună școală ambasador a țării.
Ca în orice proiect, s-au constituit etapele de desfășurare, echipa de proiect fiind stabilită în etapa de selecție prin activitatea ,,Fii ambasador, nu spectator în comunitatea ta!”. În urma înființării echipei, cei 15 ambasadori juniori, coordonați de doamna profesor Eliza Sotirescu, au început demararea activităților prin care și-au propus ridicarea nivelului de cunoaștere a Uniunii Europene la nivelul Colegiului Pedagogic, dar și la nivelul comunității. Din echipa de ambasadori seniori mai fac parte și profesoarele Florentina Toma, Aurelia Nedelcuta, Mădălina Calota și Silvia Botez.
Activitatea propriu-zisă cu care au demarat planul de acțiune a fost ,,Ziua Internațională a Drepturilor Omului”, ce a fost marcată pe data de 10 Decembrie 2018 cu o dezbatere pe tema drepturilor universale.
Pentru a se putea impune la niveul societății, ambasadorii juniori au început sesiunea de formare, fiindu-le predate de către profesorii ambasadori seniori cele 6 module: „O scurta istorie a Uniunii Europene”, ,,Tu și Uniunea Europeană “-,,Efecte asupra vieții tale”, ,,Luarea deciziilor”, ,,Europa fără frontiere”, ,,Valorile Europei”, ,,Vocea ta in Europa”, prin care și-au îmbogățit cunoștințele legate de Uniunea Europeană.
Urmatoarea activitate a avut ca scop marcarea unuia dintre cele mai importante evenimente de-a lungul secolelor, respectiv Crăciunul. Astfel, prin activitatea “Christmas Express în Uniunea Europeană” fiecare clasa și-a amenajat sala de clasa specific unei tări membre a U.E., fiindu-le acordate și premiile bine meritate.
O altă dată importantă în istorie este ziua marelui nostru poet, Mihai Eminescu, pe care am valorificat-o prin activitatea: ,,Dor de Eminescu “. În cadrul acesteia, elevii CNPMS au realizat un spectacol de muzică, teatru și poezie, punând în valoare fiecare element semnificativ legat de marele poet.
Deoarece scopul principal al acestui proiect este ridicarea gradului de cunoaștere a Uniunii Europene și de conștientizare a valorilor acesteia, ambasadorii juniori au facut cunoscute toate aceste principii tuturor elevilor din liceu.
Activitatea echipei CNPMS nu s-a încheiat aici. Aceștia au multe idei care sunt gata să fie puse în practică și să fie făcute cunoscute întregii comunități.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*