Prezervative din bani europeni pentru roșioreni

Recent, câteva sute de roșioreni au primit prezervative cât să le ajungă pentru un an. Primăria Roșiorii de Vede a achiziționat 15.000 de prezervative pentru cei 300 de beneficiari ai proiectului ” Un viitor mai bun prin eforturi comune în municipiul Roșiorii de Vede” cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 4 Incluziunea socială și combaterea sărăciei. Proiectul se derulează în perioada 21.08.2017- 20.08.2020 și are ca obiectiv reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială din comunitățile marginalizate, prin implementarea de măsuri integrate.

Proiectul este derulat de Asociația de Prietenie Româno-Franceză “ROMFRA” Alexandria, în calitate de lider de parteneriat, împreună cu SC Power Net Consulting SRL București, SC Kalymed Impex SRL Roșiorii de Vede, Școala Gimnazială “Alexandru Depărățeanu” Roșiorii de Vede, SC B IQ Consulting SRL Alexandria, Școala Gimnazială “Dan Berindei” Roșiorii de Vede, și Municipiul Roșiorii de Vede, în calitate de parteneri.

Valoarea totală a proiectului: 15.066.019,91 lei, din care, din FSE -12.604.981,80 lei, de la bugetul de stat – 2.128.153,52 lei, contribuția partenerilor implicați în proiect -332.884,59 lei

Printre activitățile derulate în cadrul proiectului se află și asigurarea de servicii medicale pentru cei 550 de beneficiari, copii și adulți iar planningul familial se află printre serviciile oferite adulților. Pe lângă consiliere, investigații și analize medicale, persoanele implicate în proiect primesc pliante, dar și prezervative  pentru care, într-o primă etapă s-au cheltuit 7140 lei din totalul de 52.062 lei, suma totală prevăzută pentru măsuri de contracepție.

Pe lângă masa caldă oferită beneficiarilor acestui proiect, cursuri de calificare, de antreprenoriat, îmbunătățirea condițiilor de locuit, servicii de educație și medicale, adulții au primit și câte un prim pachet cu 50 de prezervative. Inițial, în proiect a fost prevazută și achiziționarea de anticoncepționale, dar s-a renunțat  din cauza efectelor adverse pe care acestea le pot avea asupra unor persoane.

Trebuie menționat că din grupul țintă al proiectului fac parte 565 de persoane (350 de adulți, 200 de elevi din clasele I-VIII și 15 preșcolari) aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, cu domiciliul sau reședința în una din cele cinci zone marginalizate ale municipiului Roșiorii de Vede.

Teodora Ciofalcă

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*