Formatorii C.C.D Teleorman se perfecționaează în centre de formare europene

Casa Corpului Didactic Teleorman implementează în perioada 02.09.2018-03.09.2020 proiectul de mobilitate ,,Îmbunătățirea calității formării la Casa Corpului Didactic Teleorman prin profesionalizarea europeană a formatorilor ”, Acţiunea cheie 1 – Educaţia Adulților, finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+, contract nr. 2018-1-RO01-KA104-048116.
Obiectivul general al proiectului ,,Îmbunătățirea calității formării la Casa Corpului Didactic Teleorman prin profesionalizarea europeană a formatorilor ”, este îmbunătățirea procesului de formare prin introducerea tehnologiei Web 2.0 în cadrul sesiunilor de formare, elaborarea și avizarea/acreditarea unor programe de formare profesională mai dinamice şi orientate către satisfacerea nevoilor principalilor ,,actori” ai educației ( profesorul si elevul). Pe parcursul a doi ani, 16 formatori ai instituției vor avea posibilitatea de a se forma și perfecționa prin participarea directă la 4 cursuri cu tematici care vizează realizarea obiectivului general și care vor fi organizate în Germania,Portugalia şi Malta.
În cadrul proiectului vor fi formati 16 formatori ai C.C.D. Teleorman în centre de formare internationale în 4 fluxuri de formare.


Primul flux de mobilitate a avut loc în perioada 04 -08.02.2019 în Malta la cursul ”Empowerment in ICT skills:making use of technology tools”, furnizorul Executive Training Institute. Cei patru participanți au primit finanțare europeană, prin programul Erasmus+, Acțiunea Cheie 1, Formarea Adulților.
Cei 4 formatori selectați au fost: Eliza Marinela SOTIRESCU, director C.C.D. Teleorman și coordonatorul proiectului, Mihaela Cristina Ciofalcă, Simona Gabriela BĂȚĂUȘ și Corina Voicu Popescu, cadre didactice și formatori colaboratori ai C.C.D. Teleorman. Pe parcursul a 5 zile de formare intense formatorii au învățat să aplice instrumentele Google Drive în proiectarea sesiunilor de formare, să folosească instrumente WEB 2.0 gratuite , cum ar fi Prezi, Voki și APP; să utilizeze platforma Moodle; să știe să caute și să folosească resurse OER., să conceapă produse multimedia, conceperea de material video.
Pe lângă perfecționarea competențelor digitale formatorii și-au îmbunătățit competențele de comunicare în limba engleză, dar și competențele interculturale. Grupa de formare a fost compusă din formatorii și profesori din Romania, Germania, Polonia și Malta.
În urma acestei activități de formare internațională cei 4 formatori vor realiza un curs de formare pentru 20 de formatori ai C.C.D Teleorman, vor disemina activitatea de formare din Malta, vor realiza un webinar cu tema cursului, dar mai ales vor proiecta și concepe formări atractive și vor imbunătății activitatea de formare la nivelul furnizorului Casa Corpului Didactic Teleorman.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*