Percheziții cu mascați și polițiști belgieni la 5 roșioreni cercetați pentru furturi de telefoane

Cinci persoane din Roșiorii de Vede, de etnie rromă au intrat în vizorul polițiștilor din Belgia pentru furturi de telefoane mobile din magazine. Prejudiciul se ridică la suma de 250.000 euro și autoritățile judiciare ale Poliției Federale din Belgia au emis un Ordin European de Anchetă. În acest caz, Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman a delegat organele de poliție judiciară din cadrul Poliției municipiului Roșiorii de Vede să pună în aplicare ordinul și să efectueze acte de urmărire penală.

În cauză există un dosar penal în care polițiștii belgieni fac cercetări față de 5 suspecți, cetățeni români de etnie rromă pentru furturi de telefoane mobile din magazine, în Belgia. Doi ofițeri ai Poliției Federale Belgiene, delegați să asiste la activitățile de urmărire penală efectuate în acest caz au luat parte la perchezițiile domiciliare efectuate de politiștii roșioreni la locuințele suspecților români de unde au fost ridicate mai multe bunuri ce pot avea legatură cu cauza penală instrumentată de autoritățile judiciare belgiene.

Cele 6 percheziții domiciliare au fost efectuate cu sprijinul polițiștilor judiciari din cadrul IPJ Teleorman și a 5 grupe de intervenție specială, din care două de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Teleorman. Totodata a fost pus în executare un Mandat European de Arestare emis de autoritățile belgiene pe numele unui cetățean român suspectat de participarea la furturile comise pe teritoriul Belgiei.

T.C.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*