Cardiacii sunt tratați într-o secție nouă la Spitalul Caritas

Lucrările de amenajare a noului spațiu destinat Compartimentului Cardiologie de la Spitalul Caritas au fost finalizate. Pacienții cu probleme cardiace au fost mutați în saloanele amenajate și dotate numai din sponsorizări. Compartimentul de Cardiologie are 20 de paturi și beneficiază de un spațiu special amenajat la etajul V al spitalului, conform noii structuri de organizare a unității medicale din Roșiorii de Vede aprobată anul trecut. Pentru pacienții cu probleme cardiace grave a fost amenajat un salon unde pot fi monitorizați permanent din camera asistentelor prin peretele de sticlă dintre cele două încăperi.

Pentru ca secția să arate așa a fost nevoie de un efort comun dar și de generozitatea oamenilor. Zeci de voluntari, majoritatea membri ai Bisericii Adventiste au muncit în fiecare zi, vreme de câteva săptămâni, la amenajările interioare, alții au donat materiale de construcții, obiecte sanitare, mobilier și bani, iar aparatura medicală a fost donată de Institutul Auxologic din Milano. În semn de multumire și respect pentru cei care au contribuit la realizarea acestei investiții , la intrarea în secție a fost montat un panou cu numele sponsorilor, persoane fizice și agenți economici.

Până acum, cardiologia funcționa în Secția Medicină Internă dar spațiul era insuficient din cauza numărului tot mai mare de pacienți  cu afecțiuni cardiovasculare. La acest compartiment sunt doi medici specialiști cardiologi, dr.Daniela Ionescu și dr. Alireza Sadeghian.

Teodora Ciofalcă

1 comentariu

  1. Pacat ca in sectia cardio se tipa !
    Sunt pacienti bolnavi de inima, iar asistentele si doctorii … tipa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*