Tânărul decedat din cauza gripei avea mai multe boli cronice asociate

Un bărbat în vârstă de 32 ani din Alexandria a decedat, astăzi, la o săptămâna de la confirmarea infecției cu virusul  gripal A H 1. Conform datelor furnizate de DSP Teleorman,” pacientul s-a prezentat în serviciul de urgență al Institutului Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș din București, în data de 19 ianuarie 2019, fiind diagnosticat de la început cu SARI – infecție respiratorie acută severă, datorită simptomatologiei manifestate în momentul internării: debut brusc cu febra peste 38.0 C, curbatura, mialgii, cefalee, tuse, dificultăți la respirație, insuficiență respiratorie acuta severă. Ulterior a fost transferat în secția ATI, având complicații PNEUMONIA și SEPTICEMIA.

În continuare, au fost recoltate probe biologice – aspirat traheo-bronșic în data de 28.01.2019 care au fost trimise la INCDMM Cantacuzino iar rezultatul de laborator a identificat – infecție cu Virus Gripal tip A H1 în data de 29.01.2019.

De asemenea, precizăm faptul că decesul a survenit la un pacient cu condiții medicale preexistente și nevaccinat antigripal, confirmat cu virus gripal tip A, subtip(H1)pdm09. Pacientul era fumator și avea mai multe boli cronice asociate:
– Spondilită ankilopoetică
– Sacroileită grad II bilateral
– Hipertensiune arterială stadiul II risc adițional înalt
– Hipercolesterolemie esențială”

Pacientul decedat nu era înregistrat la un medic de familie si nu era asigurat, mai precizează Direcția de Sănătate Publică Teleorman.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*