Tânărul decedat din cauza gripei avea mai multe boli cronice asociate

Un bărbat în vârstă de 32 ani din Alexandria a decedat, astăzi, la o săptămâna de la confirmarea infecției cu virusul  gripal A H 1. Conform datelor furnizate de DSP Teleorman,” pacientul s-a prezentat în serviciul de urgență al Institutului Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș din București, în data de 19 ianuarie 2019, fiind diagnosticat de la început cu SARI – infecție respiratorie acută severă, datorită simptomatologiei manifestate în momentul internării: debut brusc cu febra peste 38.0 C, curbatura, mialgii, cefalee, tuse, dificultăți la respirație, insuficiență respiratorie acuta severă. Ulterior a fost transferat în secția ATI, având complicații PNEUMONIA și SEPTICEMIA.

În continuare, au fost recoltate probe biologice – aspirat traheo-bronșic în data de 28.01.2019 care au fost trimise la INCDMM Cantacuzino iar rezultatul de laborator a identificat – infecție cu Virus Gripal tip A H1 în data de 29.01.2019.

De asemenea, precizăm faptul că decesul a survenit la un pacient cu condiții medicale preexistente și nevaccinat antigripal, confirmat cu virus gripal tip A, subtip(H1)pdm09. Pacientul era fumator și avea mai multe boli cronice asociate:
– Spondilită ankilopoetică
– Sacroileită grad II bilateral
– Hipertensiune arterială stadiul II risc adițional înalt
– Hipercolesterolemie esențială”

Pacientul decedat nu era înregistrat la un medic de familie si nu era asigurat, mai precizează Direcția de Sănătate Publică Teleorman.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*