Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul de aproximativ 200.000 lei

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au efectuat 4 percheziții în județele Olt și Sibiu, la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproape 200.000 de lei, prin evaziune fiscală. Au fost puse în executare 2 mandate de aducere.

Astăzi, 23 ianuarie, polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au efectuat 4 percheziții la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

În fapt, administratorii unei firme din județul Olt sunt bănuiți că, în perioada 2012-2016, au înregistrat în contabilitate achiziţii fictive de bunuri (mobilier urban), de la mai multe societăți comerciale de tip fantomă, cu scopul de a diminua obligațiile de plată către bugetul de stat, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit și a T.V.A.-ului.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat ar fi în valoare de 200.000 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate documente de evidență contabilă, unități de calcul și alte înscrisuri.

Au fost puse în executare 2 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

La acțiune au participat 20 polițiști de la inspectoratele de poliție județene menționate.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale Olt.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*