Eroul roșiorean, Ioan Dulă omagiat și decorat la împlinirea un secol de viață

Zi memorabilă pentru veteranul de război, căpitan în retragerea Ioan Dulă la împlinirea vârstei de 100 ani, omagiat în cadrul unui eveniment special organizat de administrația locală din Roșiorii de Vede pentru singurul roșiorean, fost prizonier de război aflat în viață.

Aniversarea vârstei de aur a eroului roșiorean s-a transformat în eveniment național, cu reprezentare la cel mai înalt nivel. În urmă cu câteva zile, președintele României l-a decorat pe Ioan Dulă cu ordinul “Virtutea militara” în grad de Cavaler care i-a fost înmânat, astăzi, de general locotenent Mihai Şomordolea – consilier de stat, secretar al CSAT, cel care a transmis și mesajul de felicitare al președintelui Klaus Iohannis și a dat citire decretului prezidențial.

În semn de respect și profundă recunoștință, Primăria și Consiliul local Roșiorii de Vede i-au acordat veteranului roșiorean, fost prizonier de război, placheta “Vârsta de aur”, diploma “Un secol de viață” , Drapelul României, un premiu în bani și alte daruri. Pentru ca în acest an, Ioan și Maria Dulă împlinesc 70 de ani de căsătorie le-a fost acordată diploma “Vârsta de platină” și un tort aniversar oferite sarbătoriților de primarul municipiului Roșiorii de Vede.

Printre cei prezenți la eveniment s-a aflat și secretarul de stat, Mihai Dan Chirică – şef al Departamentului pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului din cadrul Ministerului Apărării Naționale cel care a înmânat capitanului Ioan Dulă cea mai înaltă distincție militară ” Emblema de Onoarea a Armatei României” conferită prin ordin al ministrului apărării naționale, Gabriel Leș.

I-au mai adresat  mesaje de felicitare sărbătoritului, la vârsta de aur, Florinel Dumitrescu – prefectul judeţului Teleorman, Florin Piper – vicepreședinte CJ Teleorman, colonel Romică Stoica – șef direcție MAN, lt.col. Dumitru Vărzaru – comandantul Cercul Militar Teleorman,  căpitan comandor  Marin Ștefan – președinte ANVR Teleorman, Iulian Croitoru – președinte ANVR Roșiorii de Vede și Doru Ciofalcă, singurul consilier local prezent la festivitate.

Gestul părintelui protoiereu Mircea Ionescu, care i-a oferit sărbatoritului o icoană din partea Protoieriei Roșiorii de Vede l-a mișcat profund și vizibil pe Ioan Dulă.

Evenimentul de astăzi a fost unul festiv, solem, dar extrem de emoționant mai ales pentru familia invitatului de onoare, soția , cele două fiice, nora, nepoții și fiul său, colonelul Marian Dulă cel care a  prezentat eroului familiei emanând dragoste și respect din fiecare cuvânt. Tot el, alături de surorile sale a mulțumit tuturor celor prezenți pentru că au ales să fie alături de tătal lor, transformând această zi aniversară într-un eveniment omagial cu totul special, pe care un erou îl merită din plin.

La mulți ani, domnule Ioan Dulă!

Teodora Ciofalcă

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*