Trusoul pentru tinerele mămici s-ar putea acorda din nou

Mara Calista, deputat PNL de Teleorman a fost cea care a inițiat demersul pentru ajutarea tinerelor mame, prin acordarea, după naștere, a unui trusou pentru nou născut.

”În calitate de inițiator al acestei legi mă bucur să constat că și mass-media sprijină demersul pentru mamele tinere. Ideea de bază a fost următoarea: cum pot fi ajutate tinerele mămici imediat după ce au născut? Statul le va oferi un trusou pentru nou născuți, în valoare de 750 de lei, ce conține 34 de produse pentru bebeluş. Mămicile vor primi o saltea pentru înfăşat, o pătură, haine, produse pentru baie, un termometru, scutece şi lapte praf”, susține Mara Calista pe o rețea de socializare.

Potrivit inițiativei legislative la care facem trimitere, fiecare mămică va beneficia de acest trusou pentru bebelușul său, indiferent de categoria socială din care face parte sau categoria de venit la care este încadrată.

Proiectul face parte dintr-un set mai mare de proiecte legislative care să vină în sprijinul creșterii natalității în România, problemă cu care, din păcate, România se confruntă de ceva timp.

Deocamdată legea se află în dezbatere la Camera Deputaților. Proiectul nu este totalmente nou, statul român acordând trusouri pentru noi născuți prin Legea 482/2006 privind acordarea de trusouri pentru nou născuți.

Proiectul inițiat de Mara Calista este susținut și de alți colegi liberali. De curând, Mara Calista a devenit mamă.

CF

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*