Uniunea Ziariștilor Profesioniști a împlinit un veac de activitate

Pe 11 ianuarie 2019, Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR) a scris o pagină de istorie în existenţa breslei jurnaliştilor.
În urmă cu exact 100 de ani, la 11 ianuarie 1919, a fost semnat la Bucureşti actul de constituire a primei Uniuni a breaslei gazetarilor profesionişti din România.

Uniunea a traversat 100 de ani de istorie zbuciumată, cu situaţii dramatice, evenimete excepţionale, cu sacrificii şi revigorări surprinzătoare. Datorită oamenilor de mare calitate, dedicaţi, pasionaţi, oneşti, vizionari, oameni cultivaţi şi talentaţi pe care breasla aceasta i-a avut şi îi are, UZPR a marcat astăzi un moment ce va rămâne în memoria presei din România: Centenarul Uniunii și implicit al breslei.
În semn de omagiu pentru cei care atunci au pus piatra de temelie la construcţia solidă a Uniunii şi spre neuitarea faptei lor, astăzi a fost dezvelită placă memorială dedicată evenimentului, pe strada Constantin Mille din București, la nr. 4, pe clădirea în care a fost semnat documentul de înfiinţare a UZPR, la 11 ianuarie 1919.

Din Uniunea Ziariștilor Profesioniști fac parte și jurnaliști a căror activitate se desfășoară pe raza teritorială a județelor Teleorman și Olt.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*