Drumul spre Europa de vest se scurtează pe la Zimnicea

In urma discuției purtate cu Fara Elisei, unul dintre căpitanii navei Vadul Oii, ferryboat-ul care face legătura între portul Zimnicea și Svishtov, am aflat mai multe informații utile pentru cititorii ziarului nostru.

 

Cei dornici de o excursie în Bulgaria pot trece prin portul Zimnicea cu bacul, prețul pentru un bilet dus este 2 euro de persoana iar pentru autoturisme 4 euro.

Căpitanul navei a relatat pentru publicația noastră că, deși nava este bătrână, este în stare bună de funcționare. Nava Vadul Oii este înlocuitoarea navei Oltisoru 4 care va intra în revizie capitală.
Aceasta este o investiție a grupului InterAgro, făcută pentru optimizarea transportului fluvial cu impact transfrontalier.
Acesta investiție facilitează schimburile comerciale între România și Bulgaria.

Bac-ul de la Zimnicea este unul dintre cele mai mari existente pe fluviul Dunărea. Are o capacitate de 600 mp, suficient să încapă 6 Tir-uri + 10 autoturisme, 8 autocare, 7 camioane sau 50 de autoturisme.

Trcerile sunt zilnice iar programul de trecere începe cu ora 7 din portul bulgăresc Svishtov și se încheie la orele 20:30

Tarifele pentru trecerea cu bacul sunt :
2 euro/persoană
4 euro/autoturism
9 euro/buz cu 7 locuri
63 euro/tir

Alegerea acestui traseu, prin vama Zimnicea către Bulgaria și Europa centrala și de vest este o varianta bună, deoarece traseul este mai scurt cu 140 km față de cel cu trecerea pe la podul Giurgiu – Ruse.
Timpul de parcurgere a traseului prin vama Zimnicea este mai scurt cu 4 ore.
Fara Elisei ne mai spus ca: ” față de anii trecuți traficul de călători este foarte redus, iar trecerile se fac mai mult pentru autoturisme și tir-uri.”

Populația din zona beneficiază de serviciile acestui mijoc de transport fluvial astfel încât Bulgaria este la 15 minute distanță de România.

Marcela Țânțaru

1 comentariu

  1. Multumim pentru informatie ! O rugaminte ! Adaugati: Valori, obiecte, echipaje, moneda, care ar fi interzise la trecere, ce ar trebui declarate la trecere spre Bulgaria , ce este interzis sa transporti la intoarcerea in Romania, cuantum si valoare de declarat, instrumente interzise (gen de pescuit si vanatoare, munitie, cartuse, arme) alimente, bauturi alcoolice tari(inclusiv tuica de casa), bauturi alcoolice slabe(bere, vin(inclusiv de casa), produse apicole cumparate de pe piata fara timbru, (ardei iute ).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*