Robema, cel mai mare datornic la bugetul local Roșiorii de Vede. Rova și-a pierdut urma prin încrengătura de firme creată de Movilă

Peste 2,5 milioane de euro este suma datorată bugetului local al municipiului Roșiorii de Vede de 40 agenți economici, din care 28 sunt în faliment sau insolvență. Datoria fostei fabrici de bere Robema, aflată în faliment, depășește 1,5 milioane de euro fără șanse să fie recuperată. Au trecut 10 ani de la declanșarea procedurii de insolvență pentru Robema SA și nu a rămas mai nimic din ceea ce era odată, cel mai mare producător de bere din zonă. La ultimul termen în procesul privind falimentul societății Robema, în noiembrie 2018 s-a dispus reevaluarea activelor,bunurile mobile și imobile. Ce să mai evalueze? Nu au mai ramas decât zidurile unui colos industrial transformat într-o fantomă a trecutului. Tot ce era de valoare a dispărut demult.

Printre debitori se număra și firma Abytas Com CE SA care datorează municipiului Roșiorii de Vede 200.593 lei, sumă contestată în instanță. Nimic neobișnuit până aici, doar că Abytas nu este o firmă oarecare, ea reprezintă o particică a imperiului  de firme creat și controlat de Ștefan Movilă, cel care a primit, contra unei sume modice, una dintre cele mai mari uzine de reparat vagoane din țară, Rova Roșiori, pe care a distrus-o. De firma Abytas s-a folosit pentru a pune mâna, în interes personal, pe terenurile societății Rova. Clădirile le-a făcut pierdute, cu proprietar cu tot, în alte firme ale sale, deși Primăria Roșiori avea sechestru pe una dintre ele. Despre șmecheria prin care s- a facut pierdută urma bunurilor uzinei de vagoane am mai scris, cu ani în urmă, dar Movila și familia au scăpat basma curată. Acum vor să scape și de datoria pe care o are Abytas la Primăria Roșiorii de Vede și au contestat în instanță, la Tribunalul București, actul administrativ fiscal emis de DIT. Primul termen al procesului este pe 11.02.2019.

Teodora Ciofalcă

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*