Peste 1.000 de kg de obiecte pirotehnice ridicate de polițiștii olteni

Acțiunea a avut ca obiective prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei din domeniu, precum și sancționarea faptelor de natură penală sau contravențională la regimul materiilor explozive.
Controalele polițiștilor au vizat modul în care sunt respectate prevederile legislaţiei în vigoare de societăţile comerciale autorizate, care desfăşoară operaţiuni cu articole pirotehnice, precum şi identificarea și sancționarea persoanelor fizice și juridice neautorizate, care comercializează ambulant articole pirotehnice.
În acest sezon, polițiștii au efectuat 87 de acţiuni și controale în complexe, pieţe şi alte obiective și au verificat activitatea societăților comerciale autorizate comercializeze articole pirotehnice sau să execute focuri de artificii.
Cu ocazia activităților desfășurate, au fost depistate 27 de persoane fizice neautorizate care ofereau spre vânzare articole pirotehnice și au fost întocmite 25 de dosare penale privind nerespectarea regimului armelor și munițiilor.
Totodată, au fost confiscate 1076 kg obiecte de distracție care aveau conținut pirotehnic, valoarea acestora fiind de peste 27.000 de lei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*