Liviu Dragnea a plecat în concediu când România a preluat președinția Consiliului Uniunii Europene

În aceste zile România a lansat oficial președinția pe care o va exercita într-un mandat de 6 luni la Consiliul Uniunii Europene. La Ateneul Român a avut loc o întâlnire cu liderii europeni, în care Donald Tusk, președintele Consiliului European, a susținut un discurs formidabil în limba română.

Dintre figurile politice românești a lipsit tocmai Liviu Nicolae Dragnea. Fostul prefect și președinte al Consiliului Județean Teleorman a solicitat plecarea în concediu, delegând astfel competențele sale de președinte al Camerei Deputaților către Florin Iordache, vicepreședintele Camerei Deputaților. Cererea de concediu a lui Dragnea a fost înregistrată la finalul lui 2018. Tot atunci a apărut un decret în Monitorul Oficial prin care Dragnea îi deleagă pe cale oficială atribuțiile, pe perioada concediului legal, lui Florin Iordache.

Dacă discutăm strict în litera Legii 53 – Codul Muncii, orice angajat, indiferent de rangul său, are dreptul la concediu legal, drept de care Liviu Nicolae Dragnea s-a folosit însă într-un moment prea puțin potrivit. Așa cum Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, a fost acolo și a avut întâlniri cu oaspeții europeni, la fel, trebuia să fie și Liviu Dragnea, prin natura poziției pe care o ocupă.

În schimb Dragnea a ales să plece cu un avion privat al unei companii din Serbia, de pe un aeroport privat, deținut de către Ion Țiriac, spre o destinație necunoscută. În această vacanță el este însoțit de viitoarea soție și de încă o persoană. Surse aeroportuare susțin că itinerarul aeronavei cu care a plecat Dragnea ar fi București – Sofia – Verona. Alte surse speculează că el ar fi în Insulele Maldive.

Prin funcția deținută, președinte al Camerei Deputaților, Dragnea ar fi trebuit să se întâlnească, în cadrul acestor evenimente, cu Jean Claude Juncker, președintele Comisiei Europene. Acesta însă a avut o întrevedere cu Florin Iordache.

Sunt speculații potrivit cărora Dragnea ar fi vrut să evite o astfel de întâlnire după ce a dat în judecată Comisia Europeană, la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, încercând să desființeze și să anuleze raportul OLAF cu privire la frauda cu fonduri europene la Teldrum, firmă din județul Teleorman, deținută de Liviu Dragnea la un moment dat. Raportul respectiv a dus și la inculparea lui Liviu Dragnea de către Direcția Națională Anticorupție.

Nu se cunoaște cu precizie data când Liviu Dragnea se va întoarce în țară.

Cr

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*