Oaspeți de seamă la București în aceste zile

Președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker și Colegiul Comisarilor participă la lansarea oficială a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Aceștia se vor afla la București în perioada 10 – 11 ianuarie pentru a marca începerea oficială a mandatului de 6 luni preluat de la Guvernul Austriei. Astăzi va avea loc un concert de deschidere începând cu ora 20.00, iar președintele Juncker va ține un discurs cu această ocazie, la fel ca și Vasilica-Viorica Dăncilă, prim-ministrul României. Alți vorbitori vor fi Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, și Donald Tusk, președintele Consiliului European.

În data de 11 ianuarie, președintele Comisiei Europene va avea întâlniri bilaterale cu Klaus Iohannis, președintele României, și Vasilica-Viorica Dăncilă, prim-ministrul României. Cele două reuniuni vor fi urmate de conferințe de presă după cum urmează:

10:30 – Președintele Jean-Claude Juncker va susține o conferință de presă comună alături de Klaus Iohannis, președintele României, la Palatul Cotroceni.

12:30 – Președintele Jean-Claude Juncker va susține o conferință de presă comună alături de Vasilica-Viorica Dăncilă, prim-ministrul României, la Palatul Victoria.

Agenda vizitei include și întâlniri cu Călin Popescu – Tăriceanu, preşedintele Senatului, și cu Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților.

Vineri, 11 ianuarie, Colegiul Comisarilor va avea întâlniri cu președintele României și cu prim-ministrul României, pentru a discuta despre prioritățile Președinției române. Printre principalele priorități ale președinției române la Consiliul Uniunii Europene se numără reducerea decalajelor de dezvoltare între regiuni, securitatea Uniunii Europene sau politica de extindere a forului suprastatal.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*