Trafic blocat în gara Roșiori Nord, călători evacuați din cauza unor scurgeri de propilenă

Gara Roșiori Nord a fost evacuată după ce s-au semnalat scurgeri de propilenă dintr-un vagon cisternă. Traficul feroviar a fost blocat până la îndepărtarea completa a pericolul și asigurarea măsurilor de siguranță împotriva incendiilor de către pompieri.

Deși era vorba de scurgeri ușoare, preventiv, pompierii au evacuat călătorii din gară, s-a întrerupt curentul electric și vagonul cu defecțiuni a fost îndepărtat de gară, într-o zonă de siguranță, la aproximativ 2 km distanță, informează ISU Teleorman.

La această intervenție au participat pompierii Detașamentului Roșiorii de Vede cu 2 ASAS și echipajul CBRN din cadrul Detașamentului Alexandria. S-a luat legătura cu firma transportatoare pentru a trimite o echipă care să remedieze defecțiunile.

Propilena este un gaz combustibil incolor cu miros înţepător, similară cu propanul. Acest gaz, deși netoxic, este extrem de inflamabil. Propilena se obţine în timpul rafinării benzinei.

Traficul feroviar în stația Roșiori Nord a fost reluat după ora 18, dar mai mulți călători și-au găsit alte mijloace de transport, pănă când s-a remediat situația.

Teodora Ciofalcă

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*