Aglomerație la CPU din Spitalul Caritas în prima săptămână a anului

Activitate intensă la Compartimentul Primiri Urgențe de la Spitalul Caritas în prima săptămână din 2019. Numeroși pacienți cu patologie variată au avut nevoie de îngrijiri medicale în primele zile ale anului. Doctorița Andra Priboi, singurul medic specialist în medicină de urgență, șefa CPU de la Spitalul Caritas ne-a spus că prima săptămână a anului a fost una “extrem de aglomerată mulți  pacienți cu o patologie variată, patologie mixtă, pacienți care au stat mult la domiciliu până au fost găsiți aparținătorii care au venit în vizită.

“Cazurile au fost complexe, grave, iar noi suntem puțin blocați din cauza secțiilor închise pentru că am fost limitați în a interna acești pacienți. Am fost nevoiți să îi stabilizăm, să-i reechilibrăm și să-i trimitem mai departe la Spitalul județean, probabil și ei la fel de aglomerați, poate chiar mai mult decât noi sau oricare alt spital din județ”, a spus doctora Priboi.

Cele mai des întâlnite afecțiuni cu care se confruntă pacienții ajunși la CPU  sunt afecțiunile cardiovasculare, cu toate complicațiile, patologiile asociate, diabet. Patologia este vastă , variată, este mixtă, complicată, ne-a mai spus șefa CPU, Andra Priboi, care a fost nevoită să transfere la Spitalul județean Alexandria, numai duminică, trei pacienți în stare gravă, intubați pe care nu i-a putut interna la Spitalul Caritas pentru că secția ATI era închisă.

Problema secțiilor cu activitatea suspendată de la Spitalul Caritas s-a rezolvat astăzi, 07.01.2019 când, oficial au fost redeschise atât secțile ATI. Chirurgie, Ortopedie, Sala de operații, cât și spălatoria spitalului.

Teodora Ciofalcă

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*