Sport Club Miercurea Ciuc a câștigat Cupa României la hochei

La Patinoarul ”Vakar Lajos” din Miercurea Ciuc a avut loc finala Cupei României la hochei pe gheață, între echipa locală, Sport Club și rivala acesteia, Corona Brașov. Ciucanii s-au impus cu scorul de 5-2 (1-0, 1-1, 3-1), cucerind astfel al 11-lea trofeu Cupa României, din palmaresul clubului.

Harghitenii au deschis scorul în prima treime, prin Alpar Sallo, care a fructificat o combinație în superioritate numerică, la care pasatori au fost Rokaly și Panov. Linia de forță a brașovenilor a egalat în perioada de mijloc prin golul marcat tot în power play de Cody Carlson, cu ajutorul lui Lidhammar și Peretiagin. Pauza i-a găsit însă pe cei de la Sport Club Miercurea Ciuc în avantaj, 2-1, celebrul jucător rus Andrei Taratukhin marcând în inferioritate numerică, după o intercepție a pucului. Taratukhin este campion mondial de juniori cu echipa națională a Rusiei, participant la Jocurile Olimpice și are sute de jocuri în KHL, fiind și draftat în NHL:

În repriza a treia, Panov, ajutat de Reszegh și Rokaly, a mărit diferența pe tabela de marcaj la 3-1. Peretiagin, cu Carlson și Yuri asistenți, a redus din handicap, iar Rokaly, fără pasă și în superioritate, a marcat pentru 4-2.

Cu două minute înainte de final, brașovenii au scos portarul încercând să fructifice o superiotate numerică, însă Becze a interceptat și a înscris în poarta goală. Astfel, prin acest al doilea short-handed gol al ciucanilor, s-a stabilit rezultatul final al meciului, la 5-2.

Raportul șuturilor pe poartă a fost strâns, 32-30 pentru brașoveni, aspectul disciplinar fiind unul decent. Brașovenii au acumulat 10 minute de penalizare, în timp ce gazdele numai 8. Liniile speciale ale celor de la Sport Club Miercurea Ciuc au făcut diferența, valoarea celor două echipe, la patinaj, portar și aspecte tactice fiind sensibil egală.

Finala din acest an a fost,de fapt, o reeditare a ultimului act din ediția trecută în Cupa României. Sport Club Miercurea Ciuc și Corona Brașov sunt cele mai puternice echipe din hocheiul românesc, supremațialor neputând fi contestată de restul competitoarelor.

2 comentarii

  1. Felicitări, mulțumire, bravo și considerațiune ehipelor finaliste Sportklub M. Ciuc și Corona Barșov pt cultivarea hocheiul modern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*