DSP Teleorman ia măsuri drastice la Spitalul Caritas Roșiorii de Vede

DSP Teleorman a decis, astăzi, închiderea  secțiilor ATI, Ortopedie, Chirurgie și  Blocul Operator de la Spitalul Caritas Roșiorii de Vede și a spălatoriei, în urma anchetei declanșate la unitatea spitalicească unde un pacient a contactat bacilul piocianic, o bacterie extrem de periculoasă. Ancheta a scos la iveală faptul că în spitalul din Roșiorii de Vede este vorba de o infecție nosocomială “ca la carte”, situație în care se impun măsuri drastice, inclusiv închiderea secțiilor prin care a fost plimbat pacientul.

Deși conducerea spitalului avea obligația să transmită către DSP toate datele, au omis să anunțe că pacientul a mai fost internat timp de șapte zile la ortopedie, în perioada 29 noiembrie – 6 decembrie și reinternat la o zi după externare pentru că acuza dureri abdominale. Abia la trei zile după a doua internare s-a constatat infectarea  pacientului cu această bacterie extrem de periculoasă.

La sfârșitul lunii trecute,  pe lenjeria curată scoasă din mașina de spălat a fost depistat bacilul piocianic și DSP a decis, atunci, închiderea temporară a spălatoriei spitalului pentru dezinfecție.

Deși este vorba de o infecție nosocomială, o situație extrem de gravă având în vedere că bacilul piocianic cauzează o serie de infecții periculoase, conducerea spitalului  a ascuns adevărul despre pacientul infectat. Printre măsurile luate de conducerea  DSP Teleorman, în acest caz, se afla și sancționarea persoanelor responsabile.

Teodora Ciofalcă

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*