Ion Vlad a intrat în liga primarilor teleormăneni cu condamnări definitive

Așa cum era de așteptat, Moș Nicolae i-a adus primarului de la Băbăița o condamnare definitivă pentru abuz în serviciu. Judecătorii Curții de Apel București au hotărât să mențină sentința penală pronunțată de Judecătoria Alexandria pe 10.05.2018, decizia fiind definitivă. Primarul Ion Vlad a fost condamnat la 9 luni de închisoare cu suspendare pentru că a vândut “Iazul Băbăița” unui șmecher din București, la un preț de aproape șapte ori mai mic decât prețul pieței.
În mod normal, primarul “penal” cu acte în regulă și dovedit că a prejudiciat comuna pe care, vremelnic, o administrează trebuie să plece din această funcție. Dar, cât de condamnat penal ar fi un primar, dacă nu este după gratii el poate rămane în functie. Cel mai bun exemplu este cazul primarului de la Săceni, Marin Vișănoiu, condamnat cu suspendare că s-a urcat beat la volan și-a ispășit pedeapsa, sub supraveghere timp de doi ani, la primărie iar acum este curat ca lacrima. Așa și cu primarul de la Băbăița condamnat pentru o faptă penala, dar în libertate, nu este nici o supriză dacă rămâne în funcție până la sfârșitul mandatului.
Dacă o faptă penală nu lasă un primar fără funcție, o incompatibilitate constatată de ANI se lasă cu demitere, ca în cazul lui Iulian Lică, primarul comunei Crângeni. Nu că i-am plânge de milă primarului care și-a asigurat postul de administrator public înainte ca prefectul județului Teleorman să semneze ordinul de demitere. Să fie doar o coincidență faptul că ordinul de demitere este semnat imediat după ce primarul incompatibil susține concursul pentru postul de administrator?
Singura certitudine este că vom avea alegeri anticipate la Crângeni, când o să vrea Guvernul , până atunci interimatul îl asigură viceprimarul secondat de proaspatul administrator și primar demis, Iulian Lică.
Un alt incompatibil, primarul de la Siliștea, are concurs pentru funcția de administrator luni, 10 decembrie. Să-i urăm succes, deși nu are nevoie și să așteptăm ordinul prefectului de demitere din funcția de primar, poate marți sau miercuri, după concurs.
Teodora Ciofalcă

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*