Orășelul copiilor a ocupat parcul central din Roșiorii de Vede

Atmosfera specifică sărbatorilor de iarnă s-a instalat și în municipiul Roșiorii de Vede odată cu deschiderea oficială a Orășelului copiilor ce a avut loc, de Sfântul Nicolae, în parcul central al orașului. O mulțime de copii și tineri, mii de beculețe colorate și ghirlande luminoase, bradul imens și casuțele colorate au animat centrul orașului în așteptarea Crăciunului.


Primul concert de colinde din acest an a fost susținut de Trupa Euroton și membrii Cercului de muzică al Casei de Cultură. Căsutele din lemn aflate în parcul central au fost oferite unităților de învățământ din oraș și agenților economici pentru a comercializa produse specifice sărbătorilor de iarnă, obiecte tradiționale de Crăciun și dulciuri.


La căsuța Școlii Mihai Eminescu a fost amenajat un stand special pentru acțiunea Key Club Roșiori de Vede – Ghetuța lui Moș Nicolae, în scopul strângerii de fonduri pentru copiii defavoriați din mediul rural.
Este al treilea an în care copiii se pot bucura de un loc special amenajat pentru sărbătorile de iarna, un loc în care roșiorenii pot să redescopere magia Crăciunului.


Un alt concert de colinde este programat să se desfășoare în Orășelul copiilor pe 20 decembrie,când elevii din unitățile școlare roșiorene vin să spună tuturor “Povestea Crăciunului”. Tot atunci va fi premiat și cel mai frumos brad de Crăciun, o competiție adresată  instituțiilor școlare din municipiul Roșiorii de Vede.

Teodora Ciofalcă

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*