DJ 601 B Blejești- Cosmești blestemul oricărei forme de locomoție

Comuna Cosmești este legată de comunele învecinate și de orașul Videle de drumul județean 601 B. Schimbul de mărfuri și de informații sau pur și simplu contactul dintre oameni au fost asigurate dintotdeauna de drumuri. Doar un abstract tehnologic poate înlocui drumul și deci poate permite renunțarea la el, prin comerțul on-line, prin tranzacții financiare deasemenea on-line sau prin comunicare virtuală. Cel mai probabil, pe o astfel de platformă logică s-a așezat și Consiliul Județean care prin decizii și comportament arată că la Cosmești a fost abolit transportul terestru și că la fel de probabil cornul și laptele din fiecare zi precum și ziarul Contrapunct din fiecare săptămână vor fi parașutate din obiecte mișcătoare, mai ușoare decât aerul. Dacă însă se părăsește terenul dulce amărui al imaginației și se coboară în realitatea crudă a comunei Cosmești și a satului Ciuperceni se naște obligatoriu întrebarea: cum de primarul Mincă Cristian Marius, ales de locuitorii acestei așezări permite Consiliului Județean o astfel de poziție indolentă și sfidătoare față de el și față de concitadinii lui?


În opinia autorului acestui articol nicio forță politică sau administrativă, nicio pârghie economică sau financiară nu poate sta în calea acestor oameni de a se deplasa liber, de a comunica cu alți oameni. Imaginea drumului care leagă Cosmeștiul de lume este greu de descris în cuvinte. Un drum, fost industrial, plin de gropi și denivelări, într-o continuă și nestăvilită degradare, este propunerea Consiliului Județean menită să asigure rularea mașinilor de început de mileniu trei, dotate cu senzori și echipamente electronice care asistă virajele, derapajele sau condițiile de vizibilitate redusă, de pe drumurile perfecte din țările unde aceste mașini au fost construite. Acest Consiliu Județean este capabil printr-o iregularitate socială să umilească, să deformeze sau să distrugă drumul în viață al celor 2600 locuitori din comuna Cosmești fie ei bătrâni resemnați, maturi fără speranță sau copii visători.
Fără a se erija într-un factor de răspundere și nici măcar într-un purtător de cuvânt al acestor oameni, având în vedere că niciun interlocutor nu a vrut să-și dea numele deși toți au condamnat starea drumului, ziarul Contrapunct face un apel vehement către Consiliul Județean la deșteptare, la prezența în lumea reală și la scoborârea Sfântului lor Duh pe pământ, printre oameni.
Liviana C.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*