Polițist de frontieră reținut după ce a produs un accident și a abandonat victima aflată în agonie

Polițiștii roșioreni au reținut pentru 24 de ore unul dintre colegii lor, polițist de frontieră la Turnu Măgurele, autorul unui accident rutier produs duminică seara pe raza localitaății Călmățuiu.Aflat într-o avansată stare de ebrietate, polițistul aflat la volanul mașinii sale  a pierdut controlul direcției  și s-a oprit într-un copac de pe marginea drumului. Pasager pe locul din dreapta era o femeie în vârsta de 39 de ani, din București care, în urma impactului a suferit mai multe traumatisme în zona capului și o plagă deschisă la cap.

În acestă stare a fost abandonată de șoferul iresponsabil care a fugit de la locul accidentului  fără să-i pese de victima blocată în mașină, deși afară erau -12 grade. Accidentul a fost anunțat la 112 de un alt șofer care trecea prin zonă, iar echipajul de la Serviciul de Ambulanță a reușit cu greu să scoată, din masină, victima aflată în șoc hipotermic și să-i acorde primul ajutor. Autorul teribilei fapte a fost găsit de polițiști la domiciliul său din comuna Călmățuiu. Etilotestul a arătat o alcoolemie de 0,86 g/l alcool pur in aerul expirat.

Pentru infracțiunile comise și comportamentul inuman față de victima, care nu era o necunoscută pentru el, autorul, polițist  angajat să vegheze la respectarea legii va suporta acum rigorile ei. În urma cercetărilor efectuate de politiștii din cadrul Poliției municipiului Roșiorii de Vede, pe numele autorului în vârstă de 34 de ani s-a emis mandat de reținere pentru 24 de ore urmând să fie prezentat în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Teodora Ciofalcă

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*