Lecția de patriotism a unui copil de 5 ani care a înfruntat gerul să defileze de Ziua Națională

Mihnea Mitran are doar 5 ani și a rezistat eroic în ger pentru că și-a dorit enorm să defileze și el la parada organizată, în Alexandria ,de Ziua Națională. Pentru că Mihnea iubește uniforma de polițist, colonelul (r) Radu Constantin și-a sacrificat unul dintre costumele de gală pentru a-l îmbrăca pe micuț în polițist. Nici că se putea o bucurie mai mare pentru Mihnea decât să participe la paradă în uniforma lui atât de dragă. A trăit fiecare clipa cu o mândrie greu de descris în cuvinte, curată, sinceră, profundă.

România are decât 100 de ani?

Aceasta este întrebarea la care Mihnea a căutat, astăzi, răspuns. Și-ar fi dorit să defileze alături de detașamentele prezente la paradă, dar pentru că nu i s-a permis, s-a mulțumit să salute militărește de pe margine. A tremurat mai bine de o oră ca să nu rateze nici un moment al ceremoniei, rezistând în ger ca un adevărat apărator al patriei.
Pentru micuțul Mihnea nu au contat nici sarmalele oferite de autorități, nici discursurile politicienilor sau culoarea coroanelor, nici macăr refuzul oficialilor de a-l lăsa să se alăture paradei militare, el doar a sărbătorit Centenarul, sincer și dedicat României.


Dacă sunt destui cei care se întreabă cum va arăta viitorul acestui județ, Mihnea este dovada că ne aflăm pe drumul cel bun. În Teleorman există viitor și speranță, iar România de mâine este pe mâini bune datorită lui Mihnea și altor copii ca el care știu exact ce vor să facă în viață, iubind această țară necondiționat.
Teodora Ciofalcă

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*