Primăria Roșiori împrumută un milion de lei să cofinanțeze două proiecte europene

Cofinanțarea  proiectelor “Verde prezent în cartierele din Roșiorii de Vede” și ” O abordare inovatoare pentru promovarea patrimoniului cultural/natural în regiunea transfrontalieră România – Bulgaria”, aflate în derulare au nevoie de cofinanțare și acoperirea cheltuielilor neeligibile. Ambele proiecte au primit finanțare europeană, dar partea de cofinanțare ce revine beneficiarului și o serie de cheltuieli neeligibile însumează peste un million de lei, mai exact, 1 018 171 lei.

Cea mai mare parte din sumă este destinată proiectului “Verde prezent în cartierele din Roșiorii de Vede” în valoare totală de peste 4 milioane de lei, din care autoritatea locală suportă 975 424 lei. Proiectul cu bulgarii de la Gorna Oryahovitza are nevoie de 42 747 și , astfel, partea de cofinanțare a celor două proiecte depășeste un million de lei ce nu pot fi asigurați din surse proprii ale comunității locale.

Pentru a dispune de suma necesară realizării acestor proiecte, Primăria Roșiorii de Vede va contracta un împrumut,  rambursabil în  zece ani, de la Trezoreria Statului, bani proveniți din contul genenal cu venituri din privatizare.

La finalul acestor proiecte, șapte zone din cartierele municipiului vor arăta complet diferit, iar clădirea Centrului Cultural va fi reabilitată aici urmând să fie amenajat un muzeu virtual dotat cu aparatură 3D.

Teodora Ciofalcă

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*