Confruntare violentă între două familii de rromi

Atac violent în trafic pe fondul unui conflict mai vechi între două familii de rromi din Roșiorii de Vede.Pe strada Dunării, în plină zi, o mașina a fost acroșată și blocată de un alt autoturism din care au coborât trei indivizi, membri ai unei familii de rromi. Bărbatul aflat în mașina blocată în trafic a fost agresat fizic cu diverse obiecte și lovit cu un cuțit în spate.
Întreaga scenă a fost surprinsă de camerele de supraveghere stradale, iar Poliția municipiului Roșiorii de Vede a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire, distrugere și alte violențe,tulburarea liniștii publice. Au fost identificați autorii faptei, doi frați și cumnatul acestora.
Între familiile agresorilor și victimei există un conflict mai vechi izbucnit în urma cu un an când, în Germania, un membru al familiei agresorilor a fost omorât prin înjunghiere, situație aflată în cercetare de autoritățile germane.
Pe fondul acestei situații conflictuale, cand agresorii l-au observat pe barbatul bănuit că ar fi implicat în omorul din Germania s-au gândit să-și facă singuri dreptate, l-au blocat în trafic cu autorurismul condus de unul dintre agresori, obligându-l să oprească. Victima, bătută și înjunghiată a reușit să fuga și să se ascundă în curtea unui imobil.
Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale i-au reținut pe cei trei agresori pentru 24 de ore și prezentați procurorului de caz cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, dar în acest caz a fost luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.
Cum agresorii se află în libertate iar conflictul dintre cele două familii nu s-a stins, polițiștii împreună cu luptătorii SAS și jandarmii supraveghează, de mai multe zile, zona în care locuiesc rromii implicați și desfășoară activități de menținere a siguranței și liniștii publice.
Teodora Ciofalcă

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*