Asociația de părinți – Școala M.Eminescu participă la competiția de proiecte Smart în Țara lui Andrei

Asociația de părinți de la Școala Gimnazială Mihai Eminescu Roșiorii de Vede, în parteneriat cu școala la care învață copiii lor s-a înscris în competiția națională RoSmart în Țara lui Andrei, cu proiectul “Școala noastră EcoSmart”.
Proiectul își propune implementarea la nivelul comunității a principiilor de colectare selectivă și eficientizarea resurselor, prin implementarea directă a proiectului într-o școală pilot. Elevii școlii Mihai Eminescu vor beneficia de educație ecologică activă, de o sală smart, corpuri de iluminat cu led și panouri solare în curte, dar și de un club ecosmart care va asigura pe termen lung implemntarea principiilor în comunitate.
Elevii vor avea la dispoziție o aplicație/joc pentru telefon/ tabletă, aplicație ce va monitoriza cantitatea de deșeuri colectată și tipul acestora. Jocul de educație ecologică va fi utilizabil doar cu ajutorul punctelor ecosmart strânse de către utilizatori, prin participarea la activitățile proiectului.
Eroii jocului vor crea orașul lor smart, lipsit de mizerie, cu locuri de joacă și cu aplicatii care îmbunătățesc viața comunității. La finalul jocului, cei mai iscusiți luptători vor prezenta autoritățlior locale cum trebuie să arate, în viziunea lor orașul în care trăiesc, iar câstigătorul competitței va participa cu matrița lui la amenajarea locului perfect din comunitate, amenajare posibilă prin valorificarea deșeurilor din școală dar și prin alte activități care se vor desfășura timp de un an de zile în comunitate.
Dacă acest proiect va primi finantare depinde de decizia juriului care face evaluarea, dar contează în proporție de 20% și votul publicului.Pe 20 noiembrie vom afla dacă acest proiect se află printre finaliste.
Teodora Ciofalcă

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*