O echipă de medici italieni a acordat consultații gratuite cardiacilor din Roșiorii de Vede, Dobrotești și Merișani

Timp de trei zile, o echipă formată din medici italieni și asistente de naționalitate română care lucrează la Milano au oferit consultații gratuite și examinari ecocardiografice cardiace pacienților din Roșiorii de Vede,Dobrotești și Merișani.
Echipa medicală a avut un program intens de consultații timp de două zile la Roșiorii de Vede și o zi în comuna Dobrotești unde a examinat și pacienți din Merișani.
Pentru aceste examinări ecocardiografice medicii au folosit eco dopplere VIVID,de producție italiană, tehnologie care permite o examinare complexă pentru stabilirea unui diagnostic precis în afecțiunile cardiologice.
Consultațilile s-au efectuat în ordinea listei pe care pacienții s-au înscris,iar fiecare dintre aceștia a completat un formular cu datele personale.Procedura nu permite examinarea a mai mult de 40-45 de pacienți pe zi,dar este un început promițător,mai ales că acum exista și aici,în Teleorman, astfel de echipamente pentru investigații specifice cardiologiei,tehnologie donată de italieni medicilor de la Spitalul Caritas.
Teodora Ciofalcă

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*